Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Na poslední chvíli

Sedmnáctka přehrála Baník 2:1

Sdílet

Hraje se až do závěrečného hvizdu. Sparťanská sedmnáctka má na závěr sezony nabitý program. Po derby se postavila dalšího zvučnému soupeři v Celostátní lize U17 – Baníku Ostrava. Svěřenci trenéra Lukáše Bláži vedli od osmé minuty zásluhou Ruse. Baníkovci srovnali z pokutového kopu třináct minut přec koncem. Poslední slovo však měla Sparta, a to konkrétně Rus, který hlavou vystřelil vítězství v poslední minutě základní hrací doby. Sparta porazila Baník Ostrava 2:1.
Další kolo, další zápas. Sedmnáctka vyzvala v odloženém 11. kole ostravského rivala – Baník Ostrava. Mladí sparťané začali výborně, když v první šanci zápasu se ocitl Rus, ale branku minul. V osmé minutě si pak Vitarigov počínal důrazně v souboji s domácí defenzivou včetně brankáře Remiáše. Propadnutý míč si našel v šestnáctce bystrý Rus a míč pohotově uklidil do sítě Baníku – 0:1.
Na druhé straně se zaskvěl skvělým zákrokem Čechal po hlavičce Koutného. Sparta po vstřelené brance nepolevovala a téměř půl hodiny tlačila ostravské do hloubi vlastní poloviny. Zajímavé příležitosti však druhý gól nepřinesly. Následně přebrali iniciativu domácí a pod tlak se dostali sparťané. Ti však odolali a do kabin se šlo za stavu 0:1 pro Pražany.
Druhý poločas začal znovu aktivněji Baník, ale sparťané hrozili z rychlých protiútoků. Hrál se rychlý a atraktivní fotbal na obou stranách hřiště. V 70. minutě Málek orazítkoval břevno branky Čechala, na druhé straně se objevil v šanci Boháč, ale mířil jen do rukavic Remiáše. Třináct minut před koncem odpískal sudí, k údivu velké většiny přihlížejících pokutový kop pro domácí. Koutný s přehledem proměnil – 1:1.
V 85. minutě viděl domácí Krupička druhou žlutou kartu a oslabil svůj tým v závěrečných napínavých minutách. Trenér Bláža reagoval střídáním, kdy na hrací plochu poslal vysokého Rebiba za účelem výškové převahy v samotném závěru. Tři rohové kopy dokázala obrana Baníku se štěstím odvrátila, ale centr v poslední minutě základní hrací doby ne. V 90. minutě hostující Vaněk centroval do vápna a kanonýr Rus hlavičkoval přesně na zadní tyč – 1:2.
Zbylé minuty zvládla Sparta na výbornou a ze vzdálené Ostravy veze všechny tři body za vítězství 2:1.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „Po nepovedeném derby jsme si chtěli napravit reputaci v Ostravě. Myslím, že se utkání muselo divákům líbit. Já smekám před kluky, jak se dokázali s utkáním vyrovnat a v závěru našli sílu na vítězný gól.“
FC Baník Ostrava – AC Sparta Praha U17 1:2 (0:1)
Branky: 77. Koutný (pen.) – 8. a 90. Rus. ŽK: Krupička, Málek, Sirotek – Váňa, Horák, Rus, Vitarigov. ČK: 84. Krupička (Baník). Rozhodčí: Lukašík – Proske, Fryč. Počet diváků: 80 diváků.
Baník: Remiáš – Badošek (18. Raab), Musil, Harušťák, Krejčí, Krupička, Málek, Sirotek (90. Blechta), Koutný, Imider, Honajzer (60. Švrček).
Sparta: Čechal – Váňa, Tesař, Boháč, Horák, Rus, Vaněk, Říha, Kačer (73. Tošnar), Vitarigov, Slanina (87. Rebibo).
Ať žije Sparta!

Další novinky