Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Podzim uzavřen

Sedmnáctka porazila Karvinou 5:2

Sdílet

Poslední kolo s výhrou. Sedmnáctku trenéra Bláži čekalo po vítězné cestě na Baník druhé utkání ve Slezsku. Sparta vyzvala Karvinou a opět veze tři body po vítězství 5:2. Mladší dorostenci přezimují na druhém místě tabulky Celostátní ligy U17.
V Karviné sparťané nastoupili na velmi úzké umělé trávě, kterou domácí určili jako dějiště posledního podzimního kola Celostátní ligy U19. Úvod zápasu zastihl hosty v lepší formě a hned v 8. minutě Rus elegantně zpracoval přihrávku od Lukáše Váni a pohotově zakončil – 0:1.
O osm minut později však domácí Nesvadba přetlačil v souboji Tesaře a střelou k tyči nedal Váňovi šanci – 1:1.
Odpověď Sparty na inkasovanou branku na sebe nenechala dlouho čekat – asi tak minutu. Vitarigov zahrával přímý volný kop, který nikdy netečoval a míč skončil až za zády brankáře Marečka – 1:2.
Následně všem na hřišti i v jeho blízkosti zatrnulo po velmi nepěkném zákroku na Ruse. Naštěstí však mladý útočník vyvázl jen se šrámem na noze, ale bez zranění. V další šanci hostí se objevil hlavičkující Váňa. Poté Vitarigov střílel z vápna jen do tyče, a tak Sparta odcházela do šaten s jednobrankovým náskokem před domácí Karvinou.
Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první. Hosté kombinovali a domácí se spoléhali na dlouhé nákopy za obranu hostí. V 65. minutě postupoval Boháč na osamoceného obránce, uspěl a stříleným centrem hledal ještě spoluhráče. Trajektorii míče však přerušil domácí obránce, který si míč uklidil do vlastní brány – 1:3.
Patnáct minut před koncem došlo před šestnáctkou Karviné k faulu. Rozehrání přímého kopu z dobré střelecké pozice se ujal Rus a dobře udělal, protože vymetl šibenici – 1:4.
Domácí sice kontrovali brankou Kačora, ale k tlaku se nedostali. Naopak sparťané zvýšili svůj náskok, když Horák nacentroval na hlavu Rožánka, který uzavřel skóre na 2:5. Sparta porazila Karvinou 5:2 a po podzimní části patří týmu trenéra Lukáše Bláži druhé místo v tabulce Celostátní ligy U17.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „Na úzké umělé trávě jsme chtěli rychle kombinovat, aby hra nebyla jen o osobních soubojích. Troufnu si říct, že jsme byli po celý zápas lepším týmem a chválím kluky, jak fotbalově se na stísněném prostoru prezentovali. V tomto náročném programu, kde jsme za 14 dní cestovali do Opavy, Ostravy a Karviné, jsme obstáli i kondičně a tým ukázal svůj charakter.“
MFK Karviná – AC Sparta Praha U17 2:5 (1:2)
Branky: 16. Nesvadba, 76. Kačor – 13. a 75. Rus, 17. Vitarigov, 65. Boháč, 83. Rožánek. ŽK: Pecold, Tovaly (KAR). Rozhodčí: Matějek – Dresler, Wawrzyk. Počet diváků: 80 diváků.
Karviná: Mareček – Macko, Pecold (77. Drobek), Tovaly, Horváth, Seriš, Nesvadba (46. Graf), Kubinski (46. Vavřík), Šimurda (66. Michejda), Matuška (77. Kořenek), Kačor.
Sparta: Váňa J. – Váňa L., Tesař (79. Salač), Horák, Rus (79. Novák), Vaněk (70. Rebibo), Říha, Kačer (59. Boháč), Vitarigov, Slanina, Tošnar (46. Rožánek).  

Další novinky