Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Výhra ve výročním zápase!

Sparta ve speciálních dresech zvítězila nad Libercem

Sdílet

Konečně to přišlo! Sparta ve výročním utkání na oslavu 128. narozenin porazila Liberec 2:1. O branky se postarali Karabec a Pulkrab.
Trenér Pavel Vrba nasadil proti Liberci znovu do branky Dominika Holce. V poli naopak byly změny. Na pravém křídle nastoupil Karlsson, Haraslín se přesunul vlevo. Ve středu hřiště operoval Karabec a Hložek se přesunul na hrot. Kvůli zdravotním problémům nemohli hrát Højer, Juliš, Čelůstka, Polidar, Gabriel, Pešek.
Sparta vůbec na nic nečekala a do svého soupeře se pustila od začátku. Ve 3. minutě Karlsson skvěle našel hlavu Adama Hložka, který mířil těsně vedle pravé tyče.
O dvě minuty později už se skóre měnilo. Sáček fantastickým centrem posadil pro změnu na hlavičku Adama Karabce, který poslal Spartu do vedení.
Také v dalším průběhu první půle byla Sparta aktivnější, vyložené šance ovšem chyběly. Ve 21. minutě po centru DMK hlavičkoval na malém vápně LK37. Bohužel mířil nad branku. Krátce poté to Hancko zkusil z velké dálky, jeho střela skončila vedle pravé tyče.
Sparta měla zápas pod kontrolou, jenže pak přišla chyba, po které šel Christan Frýdek sám na Holce a lobem sparťanského gólmana překonal. Liberec tak z první váženější situace vyrovnal.
Ve 39. minutě to Pavelka zkusil z hranice vápna, jeho střela skončila vedle levé tyče. První poločas tak skončil 1:1.
Tři minuty po přestávce Haraslín zakončil z hranice velkého vápna, jeho kroucená střela skončila vedle pravé tyče.
V 51. minutě přišla velká šance! Haraslín skvělou přihrávkou vyslal dopředu Hložka, který vystřelil přes obránce. Jenže Knobloch jeho šanci zneškodnil. Následná Hložkova přihrávka na malé vápno skončila u libereckých obránců.
Za sedm minut Haraslín předvedl individuální akci, kterou zakončil střelou z hranice pokutového území. Balon se bohužel zakroutil vedle pravé tyče.
Po hodině hry Haraslín předvedl fotbalovou parádu, která bohužel gólem neskončila! Šulo vystřihl na malém vápně nůžky, balon se odrazil od břevna do Knoblocha a mimo bránu!
V 77. minutě Hancko napřáhl z velké dálky a míč směřoval směrem k pravé šibenici, bohužel ale doletěl těsně vedle.
O chvíli později už to ale přišlo. Po rohovém kopu LK37 prodloužil na Pulkraba, který napálil míč do sítě!
Za tři minuty mohlo být srovnáno. Tupta šel sám na Holce, jenže Domino si dobře vyběhl a střelu zlikvidoval!
Víc už se nestalo a Sparta tak v bílých dresech s výrazným S porazila Liberec 2:1 a prolomila nepříznivou sérii z výročních utkání.
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 2:1 (1:1)
Góly: 5. Karabec, 80. Pulkrab – 33. Frýdek. ŽK: DMK, Haraslín, Laco Krejčí – Fukala, Purzitidis. Rozhodčí: Pechanec – Caletka, Vodrážka. Diváci: 977.
Sparta: Holec – Wiesner, Panák, LK37, Hancko – DMK (61. Pulkrab), Pavelka, Sáček, Karabec (80. Dočkal), Haraslín (69. Laco Krejčí) – Hložek.
Liberec: Knobloch – Koscelník (66. Tupta), Gebre Selassie, Chaluš, Mikula, Fukala – Tiéhi (80. Michal), Ch. Frýdek, Faško (66. Purzitidis) – Rondić (72. Mészáros), Rabušic (72. Hilál).

Další novinky