Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Tři body z Karviné

Sparta vyhrála 2:1

Sdílet

Sparta i podruhé v sezoně porazila Karvinou. Po domácím vítězství tentokrát veze tři body ze hřiště soupeře. O branky se postarali Matěj Pulkrab a Lukáš Haraslín. Sparta se tak nejméně do zítra posunula na druhé místo ligy.
Sparta nastoupila v totožné základní sestavě jako před týdnem proti Liberci. Dokonce i lavička byla totožná. Zdraví do hry nepustilo Højera, Juliše, Čelůstku, Polidara, Gabriela a Peška.
Ve 3. minutě DMK zakroutil přímý kop dobře na zadní tyč, bohužel nenašel nikoho v rudém a míč proletěl těsně vedle levé tyče.
Za další tři minuty Haraslín skvěle vybojoval balon pro Hložka, ten si jej navedl do vápna ke střele. Jeho křížný pokus skončil kousek od pravé tyče.
Sparta byla jednoznačně aktivnějším týmem a domácí k ničemu nepouštěla. Vyložené šance ale chyběly.
Ve 21. minutě přišla velká možnost na první gól! DMK centroval podél brankové čáry a balon nakonec skončil až na břevně.
Za dalších šest minut se Haraslín dostal ve vápně do výborné pozice a vypálil, jeden z bránících hráčů ale střelu, která mířila do horního rohu, srazil na roh.
Po půlhodině hry Hancko v pádu ve vápně vystřelil a jeho střele moc nechybělo, bohužel ale proletěla nad bránou Bolka.
Dvě minuty před poločasem po centru z pravé strany Hancko v tísni obránce z malého vápna orazítkoval břevno!
Víc už se v první půli nestalo a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.
Tři minuty po pauze přišla zatím největší šance domácích. Šehić ale naštěstí z hranice pokutového území přestřelil bránu. Krátce na to vyslal DMK dobrou střelu k levé tyči, Bolek ale vyrazil míč na roh.
Po hodině hry se stala málo vídaná situace. Bolek úplně přestal hrát a nechal kolem sebe proletět Hložkovo přiklepnutí na malém vápně. Pro míč si doběhl Pulkrab a poslal ho do odkryté brány.
V 74. minutě to mohl být příběh. Panák proti svému bývalému klubu trefil hlavou tyč! Krátce poté se ale Sparta podruhé radovala. Po kombinaci s Dočkalem a Pulkrabem vystřelil z dálky Haraslín a míč podruhé zapadl za záda Bolka.
Jenže z dvoubrankového vedení se Sparta neradovala dlouho. Qose ze standardky našel Sinyavského, který snížil.
Sparta už si v závěru utkání vedení pohlídala a veze z Karviné tři body.
MFK Karviná – AC Sparta Praha 1:2 (0:0)
Góly: 78. Sinyavskij – 61. Pulkrab, 76. Haraslín. ŽK: Santos, Šindelář – LK37. Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Antoníček.
Karviná: Bolek – Křapka, Santos, Šindelář, Šehić – Čmelík (65. Sinyavskij), Mangabeira (20. Stropek), Papadopulos (83. Mikuš), Qose, Bartošák (83. Nešický) – Durosinmi (46. Svoboda).
Sparta: Holec – Wiesner, Panák, LK37, Hancko – DMK (64. Dočkal), Pavelka, Sáček, Karabec (52. Pulkrab), Haraslín (87. Laco Krejčí) – Hložek.

Další novinky