Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Od Sparty očekávám ofenzivní fotbal

Tisková konference Brøndby před Spartou

Sdílet

Zítra odehrajeme důležitý poslední duel ve skupinové fázi Evropské ligy proti Brøndby, který rozhodne o tom, kdo z této dvojice se kvalifikuje do jarní části Evropské konferenční ligy. Na předzápasové tiskové konference odpověděl na dotazy novinářů trenér dánského celku Niels Frederiksen.
Hned v úvodu se netajil, s jakým cílem do Prahy jeho tým přišel. „Je to snadné. Víme, že musíme vyhrát, čehož se budeme snažit dosáhnout. Jsme rádi, že jsme se dostali až sem, ale chceme jít ještě dál. Máme před sebou těžký úkol, ale věřím, že to zvládneme.“ K tomu, aby se to jeho svěřencům podařilo, má připravené dvě strategie. „Buď půjdeme do rizika hned od začátku a budeme vyvíjet tlak, nebo začneme na jistotu, a tempo budeme zvyšovat postupně. Druhá možnost je však pravděpodobnější, přičemž tak hrajeme ve většině případů.“ Dánský trenér si zároveň uvědomuje, že není jednoduché jít do zápasu s tím, že ho musí vyhrát. „Mnohem snazší by bylo, kdybychom měli nějakou bodovou rezervu a mohli bychom hrát uvolněněji. Pro nás je tento souboj finále, které musíme vyhrát. Pro to, abychom postoupili dál uděláme maximum.“ Lodivod Brøndby řekl, že hráči jsou na zápas výborně připraveni, i když několik svěřenců mělo různá zranění. „Fotbalisti, kteří by se měli objevit v zítřejší sestavě jsou fit. Zvolil jsem ty, kteří udrží stabilitu a budou mít hru i míč pod kontrolou. Pokud bude potřeba, tak po šedesáté minutě začneme vyvíjet větší tlak.“ V týmu panuje podle jeho slov dobrá atmosféra.
Na Spartu se připravovali podobně jako na další zápasy. „Podívali jsme se na jejich zápasy a nastudovali taktiku. Důležité byly pro nás také různé číselné údaje a statistiky, které jsme analyzovali. Na základě toho jsme přizpůsobili svou přípravu na Spartu, na kterou jsme dobře připraveni.“ Jakou hru tedy z jejich strany očekává? „Předpokládáme, že Sparta bude hrát stejně, jako v jiných duelech, tedy agresivní a ofenzivní fotbal se silnou obranou a s míčem na svých kopačkách. Je vidět, že doma hraje velmi ambiciózně, přičemž očekávám, že na to bude tlačit už od začátku, na což si musíme dát pozor.“ Klíčovým bude podle jednapadesátiletého rodáka z Odense dát gól. „Je to jednoduché takhle říct, ale zásadní pro nás také bude držet míč, co nejdéle, vytvářet si šance a dominovat v soubojích.“ V krátkosti se vrátil i k prvnímu klání v Kodani. „Doma jsme měli proti Spartě nějaké možnosti, které, jak doufáme, přijdou i zítra, a věřím, že je už tentokrát využijeme.“ V závěru připustil, že do karet může jeho svěřencům zahrát i omezený počet diváků na tribunách. „Určitě to je výhoda, je vždy nepříjemné, když má domácí tým obrovskou podporu od svých diváků. Současná situace nám to usnadňuje.“

Další novinky