Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Sparta pokračuje v Evropě i na jaře!

Na Letné zvítězila nad Brøndby 2:0

Sdílet

Sparta zvládla přímý souboj s Brøndby o postup do jarní fáze Konferenční ligy! Na Letné porazila dánského mistra 2:0. O góly se postarali Dávid Hancko a Adam Hložek.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal do základní sestavy uzdravené Lukáše Peška a Filipa Součka. Do branky se znovu postavil Dominik Holec. Na hrotu útoku operoval Matěj Pulkrab. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Sáček, Gabriel, Juliš, Čelůstka a Højer. Kvůli opatřením proti emoci covid-19 mohla na zápas pouze tisícovka diváků.
V 5. minutě přišla první šance a měl ji náš soupeř. Hedlundovu křížnou střelu ve vápně ale bez větších problémů chytil Holec.
O deset minut později jsme viděli první příležitost Sparty. Haraslín si navedl balon ke střele a vypálil z hranice šestnáctky. Hermansen balon chytil.
Od začátku se jevila pravá strana pro sparťany průchodnější. Ve 21. minutě Pešek pronikl do vápna a hledal před bránou Pulkraba, toho bohužel hosté dokázali ubránit.
Ve 36. minutě Souček centrem z pravé strany našel ve vápně Pulkraba, ten se pověsil do vzduchu, balon ale skončil pouze vedle levé tyče.
Ve 43. minutě Hancko z přímého kopu před vápnem skvěle nachytal brankáře! Ten čekal, že balon Hanci pošle spíš mezi hráči ve zdi, kde byla velká mezera. Hanci ale zeď obstřelil zleva a míč skončil u levé tyče.
Do kabin tak Sparta šla s jednobrankovým vedením. Dánové by tak museli dát nejméně dvě branky, aby vyrvali Spartě postup.
Sparťani Brøndby situaci ještě zkomplikovali krátce po pauze. Ve 49. minutě hostující brankář vyrazil střelu Peška jen k Hložkovi, který s pomocí teče dostal balon za záda dánského gólmana podruhé!
V 57. minutě se naopak zázpas. Wiesner zastavil hrozící brejk soupeře a sudí mu podruhé v zápase ukázal žlutou kartu. Wesy se stal prvním vyloučeným sparťanem v sezoně. Trenér Vrba na to okamžitě zareagoval, vystřídal Pulkraba a do hry poslal Vindheima.
Čtvrt hodiny před koncem se síly vyrovnaly. Po druhé žluté kartě byl vyloučen také hostující Slimane.
Za dalších šest minut Hložek ve vápně fantasticky přiklepl míč Haraslína do druhé vlny. Ten míč napálil jen do boční sítě.
Víc už se nestalo. Sparta porazila Brøndby 2:0, v základní skupině A obsadila třetí místo a postoupila do jarních bojů Konferenční ligy.
AC Sparta Praha – Brøndby IF 2:0 (1:0)
Góly: 43. Hancko, 49. Hložek. ŽK: Wiesner, Pulkrab, Souček – Ben Slimane, Riveros, Maxsø, Singh. ČK: 57. Wiesner – 75. Slimane. Rozhodčí: Pawson – Betts, Hussin (všichni Anglie).
Sparta: Holec – Wiesner, Panák, LK37, Hancko – Pešek (69. Laco Krejčí), Pavelka, Souček, Hložek, Haraslín (86. Minčev) – Pulkrab (60. Vindheim).
Brøndby: Hermansen – Heggheim (46. Greve), Maxsø, Rosted – Mensah, Frendrup, Radošević (61. Cappis), Slimane, Riveros (61. Bruus) – Uhre (81. Kvistgaarden), Hedlund (72. Singh).

Další novinky