Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Do jara je vše otevřené

Adam Hložek po Hradci

Sdílet

Adam Hložek v Mladé Boleslavi rozhodl jediným gólem utkání proti Hradci a zajistil Spartě vítězné loučení s rokem 2021. Odteď až do začátku ledna si spolu se svými spoluhráči může užívat zasloužené volno.
Jak náročný to byl dnes zápas?
Asi bylo vidět, že to bylo nároční hodně. Hradec byl dobře připravený, my jsme sice drželi míč a ovládali jsme hru, ale šancí nebylo tolik, jak bychom si přáli. To jsme si řekli už v poločase, ale moc se to nezlepšilo. Jsem rád, že ten jeden nám tam spadl.

HLOŽEK | Do jara je vše otevřené

Proběhla gólová situace tak, jak sis to naplánoval?
Ta situace se vyvíjela. Věděl jsem, že stoperům uteču, i proto mě trenér vysunul nahoru, chtěl, abych se neustále nabízel za obranu. Čekal jsem, že takový balon na mě projde. Závěr té akce, to už byla třešnička na dortu. Jsem rád, že to tam takhle spadlo.
Za podzim máš bilanci 5 gólů, 10 asistencí, jsi nejlepší nahrávač ligy a nejproduktivnější hráč. Jak hodnotíš svůj podzim?
Z mé strany nemůžu být úplně spokojený. Všichni víme, že jsem se zadrhl s góly, mělo jich být víc, asistencí taky. Přes pauzu potrénujeme a věřím, že to bude lepší.
Těšil jsi se už na tu pauzu?
Jasně. Už v létě ta přestávka pro mě a Péšu nebyla moc velká, tak už jsme to teď vyhlíželi, že už to potřebujeme. Všichni jsme už tahali nohy a těšíme se na volno.
Pokud Slavia zítra vyhrajeme, budeme ztrácet pět bodů po podzimu. Jak to vnímáš?
Řekls správně – pokud vyhraje. Může se stát, že tam ztratí, v Ostravě se hraje těžko. Budeme to sledovat a uvidíme.
A vnímáš to tak, že pro jaro je všechno otevřené?
Samozřejmě, že to je otevřené. Řekli jsme si, že se bude rozhodovat až na jaře a teď je vidět, že tomu tak bude. Tři čtyři týmy si to rozdají mezi sebou a kdo bude lepší, tak vyhraje titul.

Další novinky