Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-9

Zimní příprava mladší přípravky

Rozhovor s trenérem Petrem Kamitzem

Sdílet

Po vánočním volnu začala naplno trénovat i sparťanská mladší přípravka. Poslední akcí loňského roku byl začátek zimní ligy na Hájích a poté následoval zasloužený odpočinek. V pondělí 10. ledna začala děvčata znovu pilně trénovat a připravovat se na jarní část sezóny. O dění v týmu nám více prozradí trenér Petr Kamitz.
Trenére, jak bude vypadat zimní příprava mladší přípravky? 
Příprava bude probíhat standardně v Satalicích v hale základní školy a ve sportovním areálu. V plánu je dohrání zimní ligy, kde nás čeká ještě pět utkání s týmy chlapců, mezitím ještě doplňujeme další přípravná utkání, která nám pomáhají postupně rozvíjet děvčata, včetně těch nejmladších, aby si zvykla na zápasový rytmus. U starších a zkušenějších děvčat se zaměřujeme na práci s detaily a zlepšování dovedností. 
Nastaly nebo nastanou změny v kádru? A co nábor? 
Kádr mladší přípravky příliš změn nezaznamená, alespoň nyní zkraje roku. Disponujeme 16 hráčkami ročníků narození 2013 až 2015. Nově příchozí tváří je Nikol Dvořáková z Bohnic, která se s námi již od podzimu poctivě připravuje. Jinak je kádr beze změn, ale ještě máme v plánu tým vhodně doplnit a oživit.  
Oživení může přijít určitě náborem nových děvčat, který máme v plánu uspořádat na jaře. Dalším příslibem do budoucna je vytvoření nového týmu okolo Playmakers, kde se nám podařilo vytvořit skvělou partu děvčat a pevně věřím, že i do budoucna se z této party stanou buď skvělé fotbalistky anebo děti s láskou ke sportu. 
Je nějaký vrchol jara, na který se připravujete? 
Pro tuto kategorii jsou určitým srovnáním dívčí republikové turnaje, kde se na jaře utkáme se Slavií, Pardubicemi a Zlíchovem. Vrcholem pak bude závěrečný republikový turnaj mladších přípravek. Na jaře také odehrajeme standardně jarní část soutěže Pražského fotbalového svazu (PFS) s chlapci. 
Máte nějaké přání na závěr?
Přál bych si, aby zmizela ta covidová šílenost a mohli jsme se všichni věnovat tomu, čemu chceme a bez omezení - v našem případě fotbalu. Abychom se mohli potkávat tak jako dřív a nemuseli se obávat toho, že místo skvělých okamžiků na hřišti se budeme klepat doma v posteli. 

Další novinky