Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Remíza v Budějovicích

První soutěžní zápas roku skončil bez branek

Sdílet

K prvnímu soutěžnímu zápasu v roce 2022 vyrazila Sparta do Českých Budějovic, kde naposledy vyhrála v roce 2015. Ani tentokrát z toho vítězství nebylo a Sparta remizovala 0:0.
První šance zápasu přišla ve 14. minutě a měli ji domácí. Van Buren po přímém kopu zamířil vedle pravé tyče.
Ani další průběh první půle nenabídl mnoho zajímavého. Po půlhodině hry po centru z levé strany hlavičkoval Mršić nad.
Závěr první půle ale patřil Spartě. Ve 35. minutě Pešek centroval na malé vápno a Králik hlavičkou ohrozil vlastního brankáře.
Za další dvě minuty to Hložek zkusil z hranice šestnáctky a těsně minul levou tyč! Krátce poté Wiesner zůstal ležet ve vápně, sudí ale ukázal sparťanům, aby hráli dál.
Ve 41. minutě se Hložek prokličkoval do vápna a vypálil. Bohužel ale mířil pouze do míst, kde stál gólman. Víc už se nestalo a do kabin se tak šlo za stavu 0:0.
Čtyři minuty po přestávce po centru z levé strany zakončoval na malém vápně Mihálik. Naštěstí mířil jen do pravé boční sítě. Krátce na to LK37 vypálil z dálky, Šípoš jeho střelu doprostřed branky kryl.
V 59. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Valenta nad bránu Sparty. Hned poté zahrozila Sparta. Pešek zakončoval z ostrého úhlu, Šípoš si ale situaci pohlídal.
Za šest minut Sparta přišla o balon ve středu hřiště a Mihálik zkusil přelobovat Holce. Domino situaci kontroloval a míč skončil nad brankou.
V 74. minutě Horovu tvrdou střelu z dálky vyboxoval Holec.
Víc už zápas nepřinesl a první ligové utkání roku tak skončilo bez branek.
SK Dynamo České Budějovice – AC Sparta Praha 0:0
ŽK: Hora – Pavelka. Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Podaný.
Budějovice: Šípoš – Čolić, Králik, Havel, Skovajsa – Van Buren, Hora, Škoda, Valenta, Mršić (90. Vais) – Mihálik (90.+2 Brandner).
Sparta: Holec – Wiesner, Panák, Čelůstka, Polidar – Pešek (75. Minčev), Sáček (65. Pavelka), LK37, Dočkal (75. Karabec), Haraslín (90. Patrák) – Hložek.

Další novinky