Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Takové zápasy musíme vyhrávat

Trenér Sparty Pavel Vrba po remíze v Budějovicích

Sdílet

Sparta na úvod jarní části sezony remizovala v Budějovicích 0:0. Utkání hodnotil pro Sparta TV trenér Pavel Vrba.

VRBA | Takové zápasy musíme vyhrávat

Trenére, kde vidíte příčiny bezgólové remízy?
My jsme se v útočné fázi neprosazovali jako třeba v přípravě proti i silnějším soupeřům. Na druhou stranu, Budějovice hrály hodně zodpovědně zezadu. Byli disciplinovaní a prostor nám nedávali. My jsme si za celý zápas vytvořili snad jedinou stoprocentní gólovou příležitost, kdy se Hložek ještě prosadil sám individuálně. Bohužel to ale neproměnil. Z mého pohledu je to tím, že jsme v útočné fázi nebyli dostatečně přesní a důslední. Také individuálních akcí jsme neměli tolik jako v předchozích zápasech.
Láďa Krejčí říkal, že se vám nepodařilo dostat do toho, co jste chtěli hrát. Jaký tedy byl plán na Budějovice?
My jsme chtěli být víc v kombinaci, dominovat, víc se dostávat do vápna z křídelních prostor. Láďa má pravdu v tom, že se nám to nedařilo. Nebyli jsme efektivní a v krajích tak silní, jak jsme si představovali.
Vytvořili jsme si dost standardních situací, které ale nepřinesly tolik šancí. Je velká škoda, že jsme si standardkami nepomohli?
Musíme říct, že i soupeř si vytvořil hodně standardních situací. Bylo to bojovné utkání o standardních situacích. Až ke konci, kdy to obě mužstva víc otevřela, to najednou bylo nahoru a dolu. Máte ale pravdu, že jsme dneska standardky zahrávali špatně. Nedostali jsme se z nich do zakončení, což je samozřejmě špatně.
Na začátku jara přišla ztráta. Co si z toho vezmete, aby se to neopakovalo v dalších těžkých zápasech?
Je to ztráta a je to špatně. I vzhledem k tomu, že jsme věděli, jak hrála Slavia. Je to škoda. Uvidíme, jak dopadne zítra Plzeň. Beru to jako ztrátu. Pokud chceme hrát o nejvyšší příčky, tak utkání musíme vyhrávat a dostávat se do situace, která pro nás bude výhodnější. Teď je pro nás důležité, abychom zvládli zápas s Plzní a přiblížili se víc špičce. Pro nás je to hodně důležitý zápas.  

Další novinky