Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Cesta obou týmů do čtvrtfinále

Jak si vedla Sparta i Slavia v MOL Cupu?

Sdílet

Už dnes od 17:00 čeká Spartu čtvrtfinále MOL Cupu proti Slavii. Půjde o derby s pořadovým číslem 301. Zrekapitulujte si, jak se oběma týmům dařilo v tomto ročníku soutěže.
Sparta nejprve ve třetím kole vyrazila na Moravu, kde ji čekal souboj s Líšní. Utkání skončilo vítězstvím Sparty 3:0. Dva góly vstřelil Václav Drchal, jednu branku přidal Martin Minčev. Debut v A-týmu si připsali Matěj Ryneš a Václav Sejk.
Osmifinále Spartu zavedlo do Teplic, odkud vítězství historicky nevozí právě snadno. Ráz zápasu udala 18. minuta. Domácí Švanda byl vyloučen za faul v pokutovém území. Penaltu následně proměnil Karlsson. Druhý gól pak vstřelil ještě v prvním poločase Bořek Dočkal. Sparta tak vyhrála 2:0, v soutěži ještě neinkasovala a Dominik Holec se při svém soutěžním debutu v A-týmu Sparty mohl těšit z čistého konta.
Také Slavia zahájila pouť MOL Cupem ve třetím kole. Nejprve se vydala do Velvar. Třetiligový celek favorita pořádně zaskočil a po poločase vedl 2:0. Jenže Slavia během pěti minut druhého poločasu skóre otočila a vyhrála 4:2. O tři góly se postaral Stanciu, o jeden Traore.
Slavia prohrávala také v osmifinále. Tentokrát ji doma už ve druhé minutě zaskočil Zlín, když se trefil Poznar. Ještě do poločasu vyrovnal Horský. Ve druhé půli se trefili ještě Madsen a Olayinka. Slavia tak vyhrála 3:1.
Čtvrtfinále MOL Cupu začíná v 17:00 a můžete ho sledovat na ČT 2.

Další novinky