Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Výhra v derby a postup!

Sparta zvítězila v Edenu 2:0 a zahraje si semifinále MOL Cupu!

Sdílet

Sparta zvítězila v Edenu nad Slavií 2:0 a postoupila do semifinále MOL Cupu! O výhru v 301. derby se postarali LK37 a Jakub Pešek.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal do branky Milana Heču. Na levém kraji obrany nastoupil vůbec poprvé v soutěžním zápase Martin Suchomel. Ve středu zálohy hráli LK37, Sáček a Karabec. Hložek se přesunul na levé křídlo a v útoku operoval Minčev.
V 10. minutě po rohovém kopu na krátko vypálil z dálky Wiesner. Jeho sražená střela se odrazila k LK37, který napálil balon do sítě.
O čtvrt hodiny později přišla krásná akce Sparty! Sparta šla do rychlého brejku, který táhl Jakub Pešek, ten si ještě vyměnil míč na pravé straně s Wiesnerem, který Péšovi vrátil balon a Kuba jej z blízkosti penalty poslal podruhé do branky Slavie!
Ve 43. minutě Martin Minčev dobře vybojoval balon u levé lajny. Pronikl do vápna, jenže trefil jen levou boční síť.
A mohlo být přece jenom ještě veseleji! V nastavení Ousou vyslal špatnou malou domů, kterou vystihl Minčev a šel sám na Mandouse. Minči se pokusil o kličku, kterou ale gólman vystihl. Sparta tak po půli vedla 2:0.
Do druhého poločasu poslal trenér Vrba na hřiště Panáka. Ten se postavil doprostřed obrany. Vitík se posunul na pravý kraj, Wiesner na levý.
Sparta si vedení hlídala a ve druhé půli se dlouho čekalo na váženější situaci. Ta přišla v 67. minutě a měla ji znovu hoši v rudém. Šulo vystihl nepřesnou přihrávku a pelášil do vápna, jenže přestřelil branku!
V 70. minutě vypálil z dálky Holeš, jeho střela proletěla nad brankou Milana Heči, ten o chvíli později zmařil hrozící šanci Slavie včasným vyběhnutím.
Sedm minut před koncem přišla další šance Sparty! Tentokrát šel do brejku Pešek, jenže ani on pojišťující gól nedal a tváří v tvář Mandousovi trefil jen gólmana Slavie.
O chvíli později byl po druhé žluté katě vyloučen Kačaraba a Slavia dohrávala v deseti.
Sparta obhájce trofeje za celý zápas vůbec k ničemu nepustila a v Edenu zvítězila nad 2:0. Navázala tak na výhru v 300. derby a sama už je jen dva zápasy od zisku MOL Cupu.
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 0:2 (0:2)
Góly: 10. LK37, 26. Pešek. ŽK: Kačaraba, Schranz – Suchomel, LK37. ČK: 85. Kačaraba. Rozhodčí: Berka – Blažej, Flimmel.
Slavia: Mandous – Bah, Ousou (70. Traore), Kačaraba, Plavšić (75. Tecl) – Lingr (65. Sor), Holeš, Hromada (46. Krmenčík), Ševčík (65. Madsen), Olayinka – Schranz.
Sparta: Heča – Wiesner, Vitík, Čelůstka, Suchomel (46. Panák) – Pešek (88. Ryneš), Sáček, LK37, Karabec (79. Pulkrab), Hložek (88. Pavelka) – Minčev (63. Haraslín).

Další novinky