Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Konečně jsem tady vyhrál

Michal Sáček po vítězném derby

Sdílet

Sparta zvládla i první jarní derby, v poháru jsme v Edenu zvítězili 2:0 a postoupili jsme do semifinále MOL Cupu. Po utkání jsme mluvili s Michalem Sáčkem.

SÁČEK | Konečně jsem tady vyhrál

Jak hodnotíš vítězné derby v Edenu?
Těžké utkání, ale to jsme věděli, se Slavií je to vždycky hodně náročné a bojovné. V první půli to bylo hodně rozkouskované, ale vypadá to, že to nasvědčovalo nám. Zvládli jsme to a jsme za to strašně rádi.
Rozhodly dva rychlé góly v úvodu zápasu? Pak i ta rozkouskovaná hra svědčila spíš nám…
Jsme rádi, že jsme byli takhle produktivní, i když šancí pak bylo ještě víc. Ale teď už to nemrzí, dali jsme první dvě a to bylo důležité. Pak jsme si to pohlídali, odskákali jsme si to vzadu a zaslouženě jsme vyhráli.
Vnímal jsi, že to není ligové utkání a je to pohár, nebo to člověk neřeší, když jde o derby?
Bylo to úplně jedno, je to derby a to je vždycky svátek. Jsem strašně rád, že jsme tady vyhráli, já osobně tady snad nikdy nezvítězil. Takže o to cennější to pro mě je.
Co jste si říkali v poločase za stavu 2:0?
Pamatuju i vedení tři nula a nestačilo to… Říkali jsme si, že musíme pokračovat, že hrajeme dobře, že jsme je do ničeho nepustili. Zvládli jsme to udržet, celý tým makal. Vyhrávali jsme souboje, měli jsme druhé míče.
Hodně dnes pomohl střed obrany, který odvrátil všechny centry do vápna, že?
Určitě ano, těch centrů bylo hodně a nepamatuju, že by z toho byla jediná šance. Zasloužili jsme si to.
V jakém naladění teď půjdeme na Plzeň?
V dobrém, to je jasné. Je to za chvilku, máme za sebou těžký zápas, ale po výhře se regeneruje dobře. Musíme se na to připravit, Plzeň je náš konkurent v boji o titul, chceme to doma zvládnout.

Další novinky