Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Sparta dotáhla dvougólovou ztrátu

Zápas s Plzní skončil nerozhodně

Sdílet

Pořádně infarktový zápas sehrála Sparta doma s Plzní, která na Letnou přijela jako vedoucí tým ligy. Ještě dvacet minut před koncem Sparta prohrávala o dvě branky, ztrátu ale dokázala smazat.
Před zápasem převzal Ondřej Čelůstka dres s číslem 100, protože jej čekal jubilejní duel v české lize.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal do obrany Panáka a uzdraveného Hancka. Do středu zálohy se vrátili Pavelka a Hložek. Na křídlech operovali Pešek a Haraslín, na hrotu útoku pak Minčev.
První příležitost měla v 6. minutě Sparta a část diváků už slavila. Hložek poslal přihrávkou do vápna do šestnáctky Peška, který pohotově vypálil. Bohužel trefil jen pravou boční síť.
Jako první se ale bohužel ve 20. minutě prosadila Plzeň. Po rohovém kopu se nejvýš pověsil Chorý a poslal míč do naší branky.
O osm minut později Sýkora z přímého kopu našel Kašu, který hlavičkoval a míč se odrazil od levé tyče. Následně sparťani situaci vyřešili a naopak dopředu upaloval Minčev. Jeho úprk zastavil za žlutou kartu Sýkora.
Víc už se nestalo a po poločase tak Sparta prohrávala 0:1. Do druhé půle poslal trenér Vrba místo Minčeva Tomáše Čvančaru, který tak nastoupil k soutěžní premiéře v rudém dresu.
V 51. minutě se Hancko postavil k přímému kopu a zhruba z 25 metrů přestřelil bránu.
O dvě minuty později šli hosté do dvougólového vedení. Po dalším rohovém kopu se při závaru před brankou prosadil Hejda.
A hosté měli nadále víc příležitostí. V 57. minutě Mosquera doběhl dlouhý centr, který směřoval do středu obrany a ocitl se tváří v tvář Holcovi, ten ale dokázal jeho střelu vyrazit.
Po hodině hry si Hancko zpracoval míč před vápnem a pohotově vypálil. Bohužel přestřelil bránu.
V 71. minutě Wiesner centrem našel Pavelku, ten se pověsil do vzduchu a míč letěl k levé tyči. K naší radosti skončil na té správné straně – 1:2!
Sparta se v dalších minutách tlačila za vyrovnáním, Plzeň se ale dokázala sparťanskému náporu bránit.
V 88. minutě se zaskvěl Holec! Nejprve skvěle zasáhl proti Šulvoci, když vytrčil pravou ruku a vytáhl míč směřující z malého vápna do odkryté brány, o chvíli později vyrazil střelu Beauguela a další zakončení Šulce poslal na roh!
Sudí v závěru nastavil jen tři minuty. V nastaveném čase si do vápna na roh naběhl i Dominik Holec. Adam Karabec rozehrál roh výborně, nejlépe se zorientoval Adam Hložek a hlavičkou vyrovnal!
Sparta se ještě v závěrečných vteřinách ještě snažila duel otočit, další šance už ovšem nepřišla. Sparta tak s Plzní remizovala 2:2, uhájila domácí neporazitelnost a hlavě nedovolila soupeři odskočit v tabulce. Rozdíl tak zůstává čtyřbodový.
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 2:2 (0:1)
Góly: 71. Pavelka 90.+1 Hložek – 20. Chorý, 53. Hejda. ŽK: Holec – Sýkora, Hejda. Rozhodčí: Berka – Kubr, Vlček. Diváci: 1 000.
Sparta: Holec – Wiesner, Panák, Čelůstka, Hancko – Pešek (56. Karabec), Pavelka, Sáček (67. Dočkal), Hložek, Haraslín (56. Laco Krejčí) – Minčev (46. Čvančara).
Plzeň: Staněk – Havel, Hejda, Kaša, Sýkora – Kopic (81. Šulc), Bucha, Kalvach, Čermák (81. Káčer), Mosquera – Chorý (64. Beauguel).

Další novinky