Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Hlavy vzhůru, dá se to otočit

Adam Karabec po Partizanu

Sdílet

Adam Karabec nastoupil v základní sestavě Sparty v domácím utkání Evropské konferenční ligy proti Partizanu. V úvodu byl u několika slibných situací před brankou soupeře, postupně ale naše aktivita směrem dopředu opadala a zápas nakonec skončil porážkou Sparty 0:1.

KARABEC | Otočit se to dá

Jak hodnotíš zápas s Partizanem?
Na soupeře jsme se připravovali, věděli jsme, že to bude hodně soubojový tým. Chtěli jsme se dostávat víc na balon, což si myslím, že určitě mělo být lepší, měli jsme víc držet míč, pak bychom byli takového soupeře schopni přehrát. Měli jsme dobrý vstup, mohli jsme v úvodu dát gól, to by pomohlo. Nevyšlo to, pak už jsme se do toho nedostávali a nakonec jsme dostali gól. To už pak bylo pozdě.
Zdálo se, že náš výkon měl klesající tendenci v průběhu zápasu. Vnímal jsi to taky tak?
Je to tak. Začátek byl dobrý, tak jsme to chtěli. Ale musíme vydržet takovým tempem celý zápas, dokud neuděláme nějaký dobrý výsledek. A ne aby to klesalo.
Podruhé na jaře jsme nedali gól. Je to varovný signál?
Určitě jo. Měli jsme nějaký gól dát, pár situací tam na to bylo. Ale je jasné, že těch situací by mělo být mnohem víc.
Jak jsi vnímal Partizan?
Právě souboje byly to hlavní, co měli dobré. Snažili se to hrát přes vysokého útočníka a podržet míč, což se jim občas dařilo. Jinak si myslím, že kdybychom hráli kombinační fotbal, co jsme chtěli, tak bychom je přehráli.
Partizan dal gól z jediné větší šance, co si vypracoval. Mrzí to o to víc?
Určitě, ale nic to nemění na tom, co jsem říkal, o naší neproduktivitě vpředu.
Jak vidíš šance na postup?
Podle mě šance určitě žije, cítím, že ten soupeř se dá přehrát. Kdybychom tam hráli jako tady v úvodu zápasu, tak to můžeme zvládnout. Samozřejmě tam budou mít podporu domácího publika, ale zvládnout se to dá. Takže určitě hlavy nahoru.

Další novinky