Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Těsná výhra

Devatenáctka porazila Opavu

Sdílet

Jak na větrné hůrce. I v silném větru, který se na strahovském stadionu točil přehráli svěřenci trenéra Jana Kopáňka Opavu 1:0. V prvním poločase rozhodl o výhře Osmani.
První jarní kolo Celostátní ligy U19 hostilo hřiště s umělým povrchem na Strahově. Do Prahy přicestovala Opava, která v podzimním měření obdržela od Sparty osm branek.
Na první branku čekali diváci v ochozech do 21. minuty. Nejprve se sparťanům nepodařilo proměnit žádnou ze svých příležitostí, ale poté unikl po pravém křídle Boček a zpětnou přihrávkou pod sebe hledal nabíhajícího Michla. Ten se ke střele protlačil, avšak vyběhnuvší Schönwalder míč nepustil za svá záda. Ke štěstí hráčů v rudých dresech se míč odrazil k nohám Osmaniho, který pohotově otevřel skóre zápasu – 1:0.
O pár minut později se mohla Sparta radovat podruhé, po šikovném prosmýknutí Váňa vpravo putoval do šestnáctky prudký přízemní centr, na který jen kousek nedosáhl nikdo z letenských. I přes silný vítr dokázali svěřenci trenéra Kopáňka kombinovat a dostávat se vyložených příležitostí, jako ve 33. minutě, kdy se stoper Ševínský vydal na solo přes celé hřiště a předložil míč Michlovi za obranu. Proti útočníkovi Sparty však stál brankář Opavy a ten míč za svá záda nepustil.
O poločasové přestávce nesáhl trenér domácích k žádné změně, a tak na jedno ze strahovských hřišť vyběhla totožná jedenáctka Sparty v čele s kapitánem Kaštánkem. Druhá půle se v úvodu podobala té první, ve které sparťané neproměnili několik slibných šancích. Na druhé straně musel být na pozoru mladý Heerkens, pro kterého to byla soutěžní premiéra v kategorii U19. A jak nakonec dopadla? Na výbornou! Brankář ročníku 2006 udržel čisté konto a ve spolupráci s obranou likvidovali šance Opavy.
Diváci v hledišti viděli ještě jednu premiéru hráče ročníku 2006. První minuty si připsal Daniel Rus, podzimní střelec dvanácti branek v Celostátní lize U17.
Sparta nakonec v úvodním jarním kole přehrála slezskou Opavu 1:0. V příštím kole čeká devatenáctku nejpeprnější zápas ligy – v sobotu 26. února (11:00) vyzve v Horních Počernicích druhý pražský tým na „S“.
AC Sparta Praha U19 – SFC Opava U19 1:0 (1:0)
Branka: 21. Osmani. ŽK: Lukášek – Blažej, Pejša. Rozhodčí: Hocek – Fišer, Severýn. Počet diváků: 100 diváků.
Sparta: Heerkens – Hodouš, Lukášek, Kaštánek, Jedlička, Boček (88. Konopásek), Michl (70. Rus), Osmani, Váňa, Kohoutek, Ševínský.
Opava: Schönwalder – Jaroszek, Pejša, Chládek, Segeťa, Blažej, Šeba, Hednrych, Kovárník (68. Dodek), Blažej, Blatný.

Další novinky