Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Vstupní vítězství

Sedmnáctka rozstřílela Opavu 6:0

Sdílet

Sebevědomě a vítězně. Tak jistě chtěla sedmnáctka vstoupit do jara – splněno. Mladší dorostenci si v úvodním kole jarní části Celostátní ligy poradili doma s Opavou vysoko 6:0 a třemi body zahájili druhou část ligy.
Hned v první minutě střílel Rus, avšak do připravených rukavic hostujícího brankáře. V 9. minutě Rebibo vyvezl míč, předal Salačovi a ten krásným centrem našel Kačera, jehož tečovaná střela z velkého vápna skončila v síti – 1:0!
Ve 12. minutě zahrozili hosté po rychle rozehraném faulu. Hranoše ve velké šanci vychytal nejprve brankář Váňa a následně míči do sítě zabránil Rebibo. Po čtvrt hodině hry se Rus zmocnil odraženého míče a doběhl s ním až do pokutového území, kde přesně zakončil – 2:0.
V další dobré příležitosti našel Tesař na zadní tyči Kačera, ale jeho střela rozvlnila pouze boční síť. Následně Rusa vychytal brankář Souček a po rohovém kopu chytil i hlavičku Rebiba. Ve 33. minutě se připomněli hosté. Po standardní situaci sice dostali míč do branky Sparty, ale zdvižený praporek pomezního rozhodčího mluvil jasně – postavení mimo hru útočících hráčů. Sparťané i nadále vedli o dvě branky.
Do druhé půle vkročili aktivněji domácí v rudých dresech. V 52. minutě se Tošnar hezky obtočil kolem obránce a zpětnou přihrávkou našel osamoceného Rusa, který pohodlně vstřelil druhou branku v zápasu a celkově již svou 15. v této soutěži – 3:0.
O tři minuty později mohl mladý útočník dovršit hattrick, ale po krásném centru Salače hlavičkoval nad branku. V 65. minutě Horákovu nepřesnou rozehrávku vystihl Hranoš, ale tváří v tvář Váňovi znovu neuspěl. Váňa bránil čisté konto, jak to jen šlo. V důležitém monetu opět podržel svůj tým. V 73. minutě se ukázal nově příchozí Rožánek, ale jeho střelu vyškrábl brankář Opavy na roh. Z následného rohového kopu míč zakroutil přímo do branky Horák a bylo to 4:0.
V 76. minutě se ve skrumáži dobře zorientoval Káža, vrátil míč před branku, kde Rožánek neměl problém míč uklidit do sítě – 5:0.
O tři minuty později Káža našel centrovaným míčem na zadní tyči Říhu, který vrátil před branku, kde číhal Drchal a zvýšil na 6:0.
V 85. minutě měli domácí ještě jednu velkou šanci, kdy po ose Novák – Drchal se dostal míč k úplnému volnému Rožánkovi, který si míč ale špatně převzal a následná střela byla zblokována. Sparťané porazili Opavu vysoko 6:0 a v příštím kole čeká sedmnáctku odvěký rival. V sobotu 26. února (26. února) vyzve červenobílé na jejich hřišti v Horních Počernicích.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „S výsledkem můžeme být spokojeni, šest vstřelených gólů těší, a navíc udržená nula. Na druhou stranu i soupeř měl své šance, ve kterých nás podržel brankář Váňa. S předvedenou hrou jsem spokojen částečně, bylo tam dost věcí, na kterých musíme zapracovat.“
AC Sparta Praha U17 – SFC Opava U17 6:0 (2:0)
Branky: 9. Kačer, 16. a 52. Rus, 74. Horák, 76. Rožánek, 79. Drchal. ŽK: Horák, Rus – Bek. Rozhodčí: Severýn – Hocek, Fišer. Počet diváků: 80 diváků.
Sparta: Váňa J. – Vaněk, Říha, Rebibo, Tesař – Kačer (77. Novák), Horák (74. Feit), Slanina, Salač (63. Káža) – Rus (63. Rožánek), Tošnar (74. Drchal).
Opava: Souček – Cileček, Buchta, Kubát, Wehowský (80. Bek), Sedláček (80. Stareček), Panyla (56. Honeš), Šrek, Lazecký (64. Nováček), Hranoš, Ligač.

Další novinky