Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Počernický zmar

Devatenáctka padla v derby

Sdílet

Zlý sen. Sparťané v přeloženém 29.kole vyzvali v derby městského rivala a ze zápasu odchází s prázdnou. Plný bodový zisk si odnesl soupeř po výsledku 0:6 pro druhý tým.
Zaplněná tribuna za střídačkami na hornopočernickém hřišti s umělou trávou očekávalo bitvu o první místo v tabulce Celostátní ligy U19. První minuty nabídly vyrovnanou hru s šancemi na obou stranách, přičemž několik nebezpečných centrů do šestnáctky sešívaných mělo gólové parametry, ale žádný z nich neskončil za zády Slavaty.
Skóre se měnilo ve 21. minutě a skórovali domácí. Trédl se za hranicí velkého vápna opřel do míče a ten zapadl přesně pod břevno – 1:0.
Červenobílým se dařilo v hlavičkových soubojích a důkazem jsou dvě branky hlavou v rozmezí pěti minut. Nejprve Adam Pudil zužitkoval centr z levé strany a následně usměrnil roh za Ulricha Křičfaluši – 3:0.
Před přestávkou došlo ještě k jedné změně průběžného stavu. Miloš Pudil se po souboji s brankářem Sparty dostal k míči a uklidil ho do sítě – 4:0.
O poločase ani jeden z trenérů nesáhl ke změně, a tak diváci přivítali totožné jedenáctky. Sparťané ve snaze se ještě porvat o výsledek bojovali, ale soupeř si hlídal pohodlný výsledek a sám se vrhl do defenzivy. Utekla hodina hry a na tabuli svítilo skóre 5:0 – Žitný. Výsledkovou tečku udělal v 70. minutě Novák – 6:0.
Sparťané si vytvořili několik slibný příležitostí – Lukášek nastřelil tyčku, Boháč hlavičkoval jen těsně vedle, po průniku Sprinze pálil Boček jen do brankáře a stejně skončila i střela Horáka. Žádný z pokusů však neskončil gólem. Sparta padla s rivalem 0:6. Celostátní liga U19 pokračuje 30. kolem a Sparta vyzve v sobotu 5. března Karvinou. Utkání začíná na Strahově ve 13:15.
Komentář trenéra Jana Kopáňka: „Tohle nebyl náš zápas. Po slušném vstupu do zápasu nás srazily individuální chyby ve zlomových momentech a po třech obdržených brankách v rozmezí devíti minut pro nás bylo těžké vrátit se do zápasu. Nedařilo se nám bránit standardní situace soupeře, ze kterých jsme inkasovali a zároveň své příležitosti neproměnili.“
SK Slavia Praha U19 – AC Sparta Praha U19 6:0 (4:0)
Branky: 21. Trédl, 25. Pudil A., 30. Křičfaluši, 42. Pudil M., 60. Žitný, 70. Novák. ŽK: Trédl – Kaštánek. Rozhodčí: Petřík – Maiello, Trska. Počet diváků: 350 diváků.
Slavia: Slavata – Fatrdle, Hunal, Křičfaluši, Beránek, Žitný, Planka (77. Iliev), Novák, Trédl (61. Jinoch), Pudil A. (77. Körbler), Pudil M. (61. Toula).
Sparta: Ulrich – Lukášek, Kaštánek, Jedlička, Boček (74. Horák), Michl (55. Boháč), Osmani (64. Sprinz), Váňa, Večerka, Ševínský, Hodouš.

Další novinky