Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Remízové derby

Smírné derby sedmnáctky

Sdílet

Dvě branky, bod pro každého. V rámci dvacátého devátého kola Celostátní ligy U17 na sebe narazily pražská „S“. Souboj nakonec nepoznal vítěze, protože na vedoucí branku Tošnara dokázali sešívaní zareagovat ve poločase a rivalové se rozešli smírně 1:1.
Do víkendového derby nastupovali domácí se stále stoprocentní bodovou bilancí a chtěli v ní pokračovat. Už od úvodních minut ale bylo vidět, že hosté ze Strahova nedají soupeři nic zadarmo. Zápas začal ve vysokém tempu. Bojovalo se o každý míč. Domácí si vypracovali šanci v 17. minutě, kdy Kolář na zadní tyči střílel do připraveného Heerkense. Sparťané kontrovali ve 20. minutě, kdy Rus přiklepl Kačerovi, jehož střelu vykopl na brankové čáře obránce domácích. Chyběl kousek.
Ve 36. minutě Rebibo našel Tesaře, který hlavou prodloužil na Tošnara, a ten pohotově zakončil k tyči – 0:1.
Ve 42. minutě mohlo být ještě veseleji – Rus odcentroval do vápna, Rebibo lehce prodloužil míč, který spadl na malém vápně k nohám Rožánka, ale jeho zakončení bylo pouze doprostřed branky do náruče připraveného Tomase. Sparťané tak po první části zápasu vedli 1:0.
Druhá půle začala v podobném duchu jako ta první. Oba týmy chtěli hrát rychle nahoru a hrálo se velkém tempu. V 50. minutě domácí využili dlouhého autového vhazování, které propadlo až k Hájkovi, jenž střelou k tyči vyrovnal – 1:1.
O chvilku později mohl skóre otočit znovu Hájek, ale střílel nad branku Heerkense. Na druhé straně dvakrát střílel Rožánek, ale jeho střely na poslední chvíli zblokovala obrana domácích. V 60. minutě si tentýž hráč obhodil míč kolem Hejduka, který jeho pohyb zastavil pouze za cenu druhé žluté karty a domácí dohrávali v deseti. A do třetice Rožánek v 65. minutě pálil z nadějné situace těsně vedle tyče. Mladý útočník Sparty byl i v následujícím souboji, kdy ho ve vápně srazil domácí Zachoval, ale rozhodčí tento souboj jako penaltový neposoudil. Velkou šanci měli hosté v 70. minutě, kdy nejprve Kačerovu nadějnou střelu domácí zblokovali. Stejně tak i Horákovu, po které se míč dostal k Rusovi, který mířil těsně vedle tyče. V poslední velké šanci se ocitl Rožánek, který v 90. minutě mohl rozhodnout po Horákově centru, ale míč hlavou trefil nepřesně.
Derby skončilo nerozhodně 1:1.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „Musím celý tým pochválit, v jakém nasazení a odhodlání těžké utkání zvládli. V první půli jsme mohli zvýšit na 2:0, případně po červené kartě jsme si vypracovali velké příležitosti ke vstřelení gólu. Bohužel jsme neproměnili a zápas tak skončil asi spravedlivou remízou.“
SK Slavia Praha U17 – AC Sparta Praha U17 1:1 (0:1)
Branky: 50. Hájek – 36. Tošnar. ŽK: Jelínek, Hejduk – Tesař. ČK: Hejduk (SLA). Rozhodčí: Maiello – Petřík, Trska. Počet diváků: 180 diváků.
Slavia: Tomas – Kolář (46. Hejduk), Zachoval, Konečný, Bouchner (75. Fiker), Lopatář, Jelínek (90. Parpel), Hájek, Kopecký, Piták, Dufek (46. Zelenka).
Sparta: Heerkens – Vaněk, Říha, Rebibo – Kačer (86. Káža), Slanina, Horák, Tošnar (76. Feit), Tesař – Rožánek, Rus.

Další novinky