Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Ve finále MOL Cupu!

Sparta porazila Jablonec 4:3 po prodloužení

Sdílet

Pořádné drama nabídlo semifinále MOL Cupu. Oba týmy se přetahovaly ve vedení a po základní hrací době zápas skončil 3:3. Dvakrát se trefil Čvančara. V prodloužení rozhodl o postupu do finále Adam Hložek.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal do branky Milana Heču. Obrana zůstala oproti zápasu se Zlínem beze změn. Do zálohy se vrátili Pešek, Souček a Dočkal. Zdraví do hry nepustilo Juliše, Pulkraba, Čelůstku, Panáka a Karabce.
V úvodu utkání se hrál opatrný zápas a vyložené šance dlouho nepřicházely.
Ve 28. minutě přišla pěkná akce Sparty! Hložek dovezl balon do vápna a dával pod sebe. Balon se nakonec dostal k Čvančarovi, který vypálil. Po teči následuje rohový kop.
Za sedm minut si Malínský naběhl na centr za obranu a poslal křížnou střelu k pravé tyči, která skončila v naší síti.
Dvě minuty před pauzou Hložek ve vápně vypálil a jeho střela byla tečována na roh.
Ve 45. minutě Wiesnerovu střelu gólman s problémem vyrazil jen před připraveného Čvančaru a ten vyrovnal.
Ještě před poločasem se Pešek ocitl tváří v tvář Hanušovi. Ten ale jeho střelu vyrazil. Po poločase tak platil stav 1:1.
Sparta vstoupila do druhého poločasu dobře. Ve 47. minutě Dočkal skvěle našel LK37, který placírkou napálil míč do sítě.
Jenže hosté velmi rychle srovnali. Ve vápně se odrazil míč ke Kratochvílovi, který propálil hradbu těl. Sudí následně velmi dlouho situaci zkoumal u videa. Nakonec branku uznal.
A velmi záhy bylo ještě hůř. Sparťané v 57. minutě na malém vápně špatně pokryli Štěpánka, který hlavičkou poslal balon do naší sítě.
V 72. minutě přišla velká šance LK37! Ocitl se tváří v tvář gólmanovi, ten ale bohužel jeho střelu po zemi vytáhl ven.
V 89. minutě Hložek střílel z hranice vápna. Bohužel mu balon nesedl a přestřelil bránu.
Sudí především kvůli dlouhým zkoumáním videa nastavil celkem 11 minut.
V šesté minutě nastavení Dočkal rozehrál rohový kop, Minčev hlavičkoval a Hanuš vyrazil balon. K němu se dokázal prodrat Tomáš Čvančara a srovnal!
Základní hrací doba tak skončila 3:3 a zápas pokračoval.
Už ve druhé minutě prodloužení se Hložan skvěle zbavil bránícího hráče ve vápně a vypálil. Obstřelil gólmana a Sparta otočila průběh zápasu!
Ve 104. minutě Hložek vypálil z dálky, míč ale bohužel proletěl těsně nad břevnem. Po první části prodloužení Sparta vedla 4:3.
Ve 113. minutě mohl definitivně rozhodnout Souček. Hanuš ale jeho střelu vyrazil na tyč!
Víc už se nestalo a Sparta postoupila do finále MOL Cupu!
AC Sparta Praha – FK Jablonec 4:3p (1:1)
Góly: 45. a 90.+5 Čvančara, 47. LK37, 92. Hložek – 35. Malínský, 50. Kratochvíl, 57. Štěpánek. ŽK: Wiesner, LK37, Čvančara, Souček, Heča – Malínský, Martinec, Kratochvíl, Černák. Rozhodčí: Klíma – Caletka, Hájek. Diváci: 4986.
Sparta: Heča – Wiesner, Vitík, Hancko, Laco Krejčí (77. Minčev) – Pešek (66. Haraslín), Sáček (66. Højer), LK37, Dočkal (102. Pavelka), Hložek – Čvančara (108. Souček).
Jablonec: Hanuš – Surzyn, Martinec, Kubista, Zelený – Malinský (85. Smejkal), Hübschman (106. Nykrín), Kratochvíl, Houška (96. Ikaunieks), Pilař (70. Černák) – Silný.

Další novinky