Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Prohra v Edenu

302. derby skončilo 0:2

Sdílet

Sparta prohrála 302. derby v Edenu 0:2 a nenavázala tak na dvě vyhraná derby v této sezoně. V závěru první půle se trefil Lingr, v nastavení dal gól Schranz.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal od začátku do obrany Vitíka a Laca Krejčího. Na křídlech hráli Haraslín a Pešek v opačném gardu, než jsme zvyklí. Ve středu záložní řady operovali Pavelka, LK37 a Hložek. Před nimi pak byl Čvančara.
Ve 2. minutě Schranz vypálil na Holce, ten jeho pokus po zemi kryl. O sedm minut později to zkusil z dálky Olayinka. Výsledek byl stejný.
V 17. minutě šla Sparta do rychlého brejku, Pavelka se snažil prostrčit na Haraslína, v tu nejlepší chvíli ale byla přihrávka zblokovaná. Přihrát se Pavlasovi přece jen povedlo, následnou Haraslínovu střelu ale zablokovala znovu domácí obrana.
Po půlhodině hry fantastický Holec vytáhl jistý gól po hlavičce Sora. O chvíli později trefil Jurásek z dálky křížnou střelou pravou tyč.
Když už se zdálo, že první poločas skončí nerozhodně, přišel centr z pravé strany, po kterém na malém vápně k hlavičce protáhl Lingr a Holec už nedokázal míč vytěsnit z brány.
V nastavení po centru do vápna LK37 prodloužil balon ještě k Pavelkovi. Ten bohužel míč ve skluzu neusměrnil mezi tři tyče. Do kabin se tak šlo za jednobrankového vedení domácích.
V 50. minutě střílel ve vápně z úhlu Pešek. Kolář jeho pokus vytěsnil na tyč!
O dvě minuty později měla Sparta další šanci. Po rohovém kopu Hancko hlavičkoval vedle pravé tyče.
V 63. minutě po centru z pravé strany Sor hlavou na malém vápně netrefil bránu.
V závěru utkání se šest minut nehrálo kvůli zásahu policie na stadionu. Sudí nastavil jedenáct minut. V nastaveném čase Panákovu tvrdou střelu z dálky vyboxoval Kolář.
O chvíli později šli ale domácí do rychlého brejku. Schranz si zaběhl za obranu, obhodil si daleko z branky vyběhnutého Holce a zakončil do odkryté sítě.
Sparta tak prohrála v Edenu se Slavií 0:2.
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:0 (1:0)
Góly: 41. Lingr, 90.+2 Schranz. ŽK: Bah, Traore, Jurásek, Holeš, Olayinka – LK37, Pešek, Karabec, Laco Krejčí. Rozhodčí: Marciniak – Kupsik, Obukowicz. Diváci: 19 370.
Slavia: Kolář – Bah, Hovorka, Ousou, Jurásek (90.+9 Hromada) – Sor (75. Tecl), Holeš, Lingr (90.+1 Plavšić), Traoré (75. Talovierov), Olayinka – Schranz (90.+9 Fila).
Sparta: Holec – Wiesner, Vitík, Hancko (59. Panák), Laco Krejčí (82. Dočkal) – Haraslín (74. Højer), Pavelka, LK37, Hložek, Pešek – Čvančara (59. Karabec).

Další novinky