Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-15

Lesáková s Truksovou na zkušené ve Španělsku

Mladé sparťanky se zúčastnily týdenního kempu

Sdílet

Hráčky týmu WU15 Eliška Truksová a Nikola Lesáková se v únoru zúčastnily týdenního kempu ve fotbalové akademii EduKick ve španělské Malaze. Holky zde absolvovaly devět tréninkových jednotek - a to společně s chlapci z akademie a s ženskými týmy z Malagy a Granady.
Ze začátku jsme měly velké obavy, zda budeme na trénincích klukům a holkám stačit, zda budeme trenérům a spoluhráčům rozumět v angličtině a ve španělštině. A také jak to vše zvládneme samy v úplně cizím prostředí. Do prvního tréninku jsme se spíše jen rozkoukávaly, ale jakmile jsme přišly na hřiště, vše z nás spadlo a od té chvíle byl pobyt jedním slovem skvělý,” říkají společně Eliška a Niki.  
Nikola Lesáková (vlevo) a Eliška Truksová na tréninku během pobytu v akademii EduKick
Vše okolo je zde ve Španělsku spíše na pohodu – času dost, ale jakmile se člověk objeví na hřišti, je to přesně naopak a vše se dělá ve velké rychlosti a kvalitě,” přidávají důležitý postřeh mladé sparťanky. Obě se také shodly, že se sem určitě zase budou chtít v budoucnu vrátit.  
A dveře zde mají otevřené. Trenéři byli s děvčaty velice spokojeni a byli také příjemně překvapeni tím, jaké dovednosti a přístup k tréninku naše sparťanské holky mají. Několikrát dokonce zazněl dotaz, zda to jsou opravdu hráčky týmu WU15 a ne starší kategorie. Joseph Bilotta, prezident a zakladatel akademie EduKick, přímo sršel nadšením, když budoucnost obou viděl v profesionálním fotbale.
Sečteno podtrženo zde holky během týdne odvedly velký kus práce, získaly spoustu cenných zkušeností a udělaly velice dobré jméno nejen Spartě a sparťanskému ženskému fotbalu, ale i celému ženskému fotbalu v ČR. Čtrnáctiletá Eliška Truksová;, hrající na pozici záložnice, byla v loňském roce jednou z mládežnických hráček měsíce ACS. Stejné ocenění se dostalo i ještě o rok mladší Nikole Lesákové;, rychlostně vybavené křídelní fotbalistce.  

Další novinky