Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Remíza v Jablonci

Utkání skončilo 1:1

Sdílet

Sparta se z Jablonce vrací s jedním bodem. Utkání, které se původně mělo hrát už třetí březnový víkend, dlouho branky nenabídlo. Deset minut před koncem šli domácí do vedení. Na gól vzápětí odpověděl Čvančara.
Trenér Sparty Pavel Vrba postavil do stoperské dvojice Vitíka a Pavelku. Na levém kraji obrany nastoupil Højer. Vs středu zálohy hráli Souček, Dočkal a Karabec. V útoku proti bývalému klubu operoval Tomáš Čvančara. Zdraví do hry nepustilo Juliše, Pulkraba, Čelůstku, Panáka, Hancka a Minčeva. Kvůli kartám nemohl hrát LK37.
Ve 14. minutě po centru z pravé strany zakončoval na malém vápně Pleštil. Byl ale tísněn obráncem a překopl bránu.
Po půlhodině hry si Pešek zpracoval složitou přihrávku Hložka a na malém vápně vystřelil. Bohužel neseřídil mířidla a překopl bránu!
Krátce na to měli rychlý brejk domácí. Holec ale včasně vyběhl a Silného náběh ukončil.
Ve 44. minutě se Malínský protáhl do vápna a z úhlu vystřelil na Holce. Ten jeho pokus vyrazil.
První poločas tak branku nenabídl.
Ve druhé půli jsme dlouho čekali na šanci. Ta přišla v 66. minutě a měla ji Sparta. Čvančara šel sám na bránu, nepředkopl si ale ideálně balon a vybíhající Hanuš byl u míče dřív. Čváňa se ještě pokoušel zakončit na zemi, bohužel se mu to ale nepodařilo.
Deset minut před koncem se po rohovém kopu vytáhl na malém vápně nejvýš Silný a poslal domácí do vedení.
V 85. minutě přišla veliká šance Sparty! Po centru z levé stany zakončoval na malém vápně Čvančara. Hanuš ale míč, který směřoval k levé tyči, vytáhl na roh. Hned po něm už to ale přišlo. Čvančara se prosadil ve skrumáži na malém vápně a srovnal.
Další gól už nepřišel a Sparta si tak z Jablonce odváží bod za remízu 1:1.
FK Jablonec – AC Sparta Praha 1:1 (0:0)
Góly: 81. Silný – 85. Čvančara. ŽK: Houska, Považanec, Štěpánek, Silný – Dočkal, Souček. Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Horák.
Jablonec: Hanuš – Černák, Štěpánek, Martinec, Zelený – Pleštil (55. Kadlec), Hübschman, Považanec, Houska (90.+4 Smejkal), Malínský (74 Nykrín) – Silný (90.+4 Werani).
Sparta: Holec – Wiesner, Vitík, Pavelka, Højer – Pešek (77. Laco Krejčí), Souček, Dočkal, Karabec (64. Haraslín), Hložek – Čvančara.

Další novinky