Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Bod je pro nás málo

Trenér Sparty Pavel Vrba po remíze v Jablonci

Sdílet

Sparta remizovala v Jablonci 1:1. Utkání hodnotil trenér Pavel Vrba pro Sparta TV i na tiskové konferenci.

VRBA | Bod je pro nás málo

Trenére, jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Myslím si, že dneska to byl boj. Spousta soubojů, možná i terén zapříčinil, že kombinace nebyly přesnější. Myslím si, že jsme tam měli dvě tři situace, kdy jsme přišli o nějakou zajímavou situaci. Na to se ale nechci vymlouvat. Neberte to tak, že bych si stěžoval na špatný terén. Bylo to pro oba týmy stejné. Bohužel, Jablonec hrál velice důsledně a jednoduše. Bylo tam hodně soubojů. V některých fázích jsme se s tím vyrovnali, v některých ne. Když budu hodnotit výsledek, ten je spravedlivý. Zápas byl vyrovnaný a výsledek odpovídal tomu, co se dělo na hřišti.
Poněkolikáté na jaře jste do utkání vstoupili aktivně, po deseti minutách to ale opadne. Máte pro to vysvětlení?
Nás to strašně mrzí. Začátky máme slušné, rozehrajeme se. Možná, kdyby dal Pešek z té šance gól, tak se zápas vyvíjel jinak. Jak už jsem řekl, zápas byl vyrovnaný. Výsledek odpovídá utkání. Kdyby Jablonec prohrál, asi by to nebylo úplně zasloužené. Já bych ale radši vyhrál.
Měli jste několik situací, které byste na podzim proměnili. Je to podle vás v hlavách?
Měli jsme dvě situace, kdy jsme za stavu 0:0 měli ke gólu blízko. Asi by to bylo pro nás příjemnější než honit výsledek. Při standardní situaci jsme dokázali aspoň vyrovnat. Když dostanete deset minut před koncem gól, není to nic příjemného. Naštěstí jsme alespoň po standardní situaci vyrovnali. Vzhledem k tabulce je to pro nás samozřejmě velká ztráta. Dohánět devět bodů na dva mančafty, je moc.
Berete to tak, že je potřeba koukat v tabulce také za záda?
Já se za záda nikdy nedívám. Vždycky se dívám dopředu.
Před týdnem jste hráli také s Jabloncem a měli problémy při bránění rohů. Štve vás to o to víc, že jste dostali laciný gól?
Když se na to podíváte, za dva zápasy jsme od Jablonce dostali čtyři góly. Z toho byly tři ze standardních situací. To je samozřejmě špatně.
Jak jste viděl situaci, kdy Bořek Dočkal trefil Davida Housku a následně dostal žlutou kartu?
Nevím, jak byla hlava vysoko. Možná jste to viděli v televizi lépe. Já jsem to neviděl. Bořek říkal, že měl hlavu níž, ale já nevím. Možná máte lepší informace, já vám k tomu nemůžu nic říct. Byla tam spousta situací, které byly posouzené tak, jak byly posouzené.

Další novinky