Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Výhra 3:1 nad Pardubicemi

Tři body zůstávají na Letné

Sdílet

Sparta zvládla domácí zápas s Pardubicemi a zvítězila 3:1. Skóre otevřel LK37, v poslední desetiminutovce zvýšili Minčev a Haraslín. Definitivní podobu výsledku dal v nastavení hostující Černý.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal do branky Milana Heču, který nastoupil v lize poprvé od 29. května minulého roku. Na stopera se vrátil uzdravený Dávid Hancko. V záloze byl po vypršení karetního tresu k dispozici LK37. V útoku nastoupil Tomáš Čvančara. Zdraví do hry nepustilo Juliše, Pulkraba, Čelůstku, Panáka a Pavelku.
Sparta měla už ve druhé minutě velkou šanci. Karabec přiťukl ve vápně Hložkovi, který se ocitl sám před Markovičem, bohužel ale gólmana Pardubic nepropálil.
Za sedm minut Hložek poslal z levého křídla balon do vápna, v blízkosti penalty byl Pešek, který vystřelil. Míč mu ale nesedl ideálně a gólman si s tím poradil.
Ve 23. minutě byl Vitík blízko prvnímu gólu v rudém! Jeho hlavičku na malém vápně ale dokázala hostující obrana odvrátit na roh. Minutu na to si LK37 střihl na hraně vápna nůžky, bohužel přestřelil zařízení.
Po půlhodině hry Čvančara dostal balon do vápna a pohotově vystřelil. Nedokázal ovšem dát střele dostatečnou razanci a míč mířil přesně na Markoviče.
Hned poté dostal Karabec vzduchem skvělý balon do běhu a pelášil do vápna, zasekl si před obráncem a zkusil přelobovat gólmana. Naneštěstí to udělal i s břevnem pardubické brány.
Ve 40. minutě přišla obrovská šance. Hložek centrem do blízkosti penaltového puntíku našel Čvančaru, který okamžitě vypálil. Jenže mířil do blízkosti Markoviče, který střelu vyrazil.
První poločas tak skončil 0:0.
V 57. minutě nám pořádně zatrnulo. Kostka vypálil z dálky a orazítkoval pravou tyč, od které se míč odrazil do zámezí.
O tři minuty později ale udeřila Sparta. Adam Hložek posadil z levé strany přesný centr na hlavu LK37 a ten poslal Spartu do vedení!
V 66. minutě fantastický Heča vytáhl jistý gól! Na brankové čáře vyrazil na roh hlavičku Černého!
Čtyři minuty na to Wiesner centrem po zemi našel na rohu malého vápna Čvančaru, který vystřelil a jen o pár centimetrů minul pravou tyč!
V 77. minutě přišla další veliká šance! Dočkal upaloval po levé straně a dal do běhu do vápna Čvančarovi. Ten to zkusil z první a minul pravou tyč!
V 85. minutě už to vyšlo! Haraslín z pravé strany vyslal ostrý centr do vápna, Markovič míč jen lehce tečoval a Minčev ho poslal do odkryté branky.
A hned o chvílí později to bylo ještě veselejší. Minčev vypálil, jeho střelu se snažil na brankové čáře zastavit jeden z obránců, Haraslín ale balon doslova dorval do brány.
V nastavení ještě snížil Černý. Víc už se nestalo a Sparta tak zvítězila 3:1.
AC Sparta Praha – FK Pardubice 3:1 (0:0)
Góly: 60. LK37, 85. Minčev, 89. Haraslín – 90.+2 Černý. ŽK: Hancko, Sáček, Vitík – Jeřábek. Rozhodčí: Sziksay – Paták, Kubr. Diváci: 6132.
Sparta: Heča – Wiesner, Vitík, Hancko, Højer – Pešek (56. Haraslín), Sáček (88. Souček), LK37, Karabec (56. Dočkal), Hložek – Čvančara (81. Minčev).
Pardubice: Markovič – Kostka, Čihák, Toml, Čelůstka – Cadu (71. Akosah-Bempah), Jeřábek (46. Matějka), Vacek, Solil, Tischler (46. Rezek) – Huf (46. Černý).

Další novinky