Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Skalp lídra

Devatenáctka porazila první Pardubice

Sdílet

Jak na podzim, tak na jaře. Devatenáctka utnula sérií ztrát a doma na Strahově porazila vedoucí Pardubice 3:0. V prvním poločase se prosadili Večerka s Kaštánkem a finální podobu výsledku dal po přestávce střídající Rus, pro kterého to byla premiérová branka v kategorii U19.
Pardubice byly v úvodu aktivnějším týmem na hřišti s míčem na kopačkách, ale sparťané dobře bránili a aktivní blok nedovoloval soupeři žádné příležitosti. Ve 20. minutě Sparta rozehrávala standardní situaci. V šestnáctce vylétl nejvýše, ten slavící narozeniny, Večerka a přesnou hlavičkou otevřel skóre zápasu – 1:0.
Sparťané vycházející z pevné obrany pilně pracovali a nedávali východočechům žádný prostor k vyrovnání. Naopak na konci prvního poločasu si po zisku míče presinkem zaběhl za obranu Kaštánek a přesnou střelou překonal Šimůnka – 2:0.
Po přestávce jsme se mohli bavit o legendě jménem „Csaplárova past“, ale nepozměněná základní jedenáctka Sparty dala rychle podobným myšlenkám stopku. Pardubice měly možná vyšší procento držení míče, ale brankář Filip Nalezinek, pro kterého to byla premiéra v rudém a ještě proti svému bývalému klidu, měl minimum práce. Naopak v 69. minutě naskočil do hry Rus, který nahradil kolegu z mladšího dorostu Rožánka a ve vzduchu byl třetí gól. Uběhly pouhé čtyři minuty, Váňa na vlastní polovině získal míč a vyrazil vstříc defenzivě soupeře. Dle čísel kondičního trenéra Hašlera vyvinul rychlost přes 34km/h a následně přesně naservíroval míč na střed stejně rychlému Rusovi a Sparta slavila potřetí v utkání – 3:0.
Premiérový zásah v kategorii U19 pro Daniela Rusa. Ve zbývajících minutách si sparťané pohlídali komfortní vedení o tři branky a na domácí půdě porazili Pardubice 3:0.
O dalším hracím víkendu vyzvou svěřenci trenéra Jana Kopáňka Dynamo České Budějovice, a to v sobotu 19. března na jihu Čech (11:00).
Hodnocení trenéra Jana Kopáňka: „Po dvou ztrátách byl před námi jasný úkol, opět naplno bodovat. Proti Pardubicím to pro nás bylo důležité utkání a kluci ho zvládli. Od první minuty skvěle a přesně pracovali v defenzivě a zápas odmakali. Naší snahou bylo vycházet z bloku a udeřit po zisku míče a podařilo se. Po přestávce jsme zvládli vstup do druhé půle, soupeře k ničemu nepustili a dokráčeli si pro tři body.“
AC Sparta Praha U19 – FK Pardubice U19 3:0 (2:0)
Branky: 20. Večerka, 39. Kaštánek – 73. Rus. ŽK: Kaštánek – Hanc, Mareš. Rozhodčí: Opočenský – Andras, Wulkan. Počet diváků: 120 diváků.
Sparta: Nalezinek – Večerka, Jedlička, Horák (83. Michl), Váňa L., Kohoutek, Lukášek, Rožánek (69. Rus), Kaštánek, Vitarigov (58. Penxa), Ševínský.
Pardubice: Šimůnek – Svatoš, Dostál, Hanč, Sedláček, Jarkovský, Štichauer, Machů (80. Novák), Brdička, Miláček (61. Mareš), Pandula.

Další novinky