Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Z Boleslavi si vezeme tři body

Sparta zvítězila 3:0

Sdílet

V rámci 26. kola F:L jsme přijeli do Mladé Boleslavi, které patřilo v tabulce před tímto soubojem osmé místo. Čvančara nasměroval Spartu ke zisku tří bodů po čtvrthodině hry. O deset minut později se k němu po rohu přidal Vitík a Sparta vedla už dvoubrankovým rozdílem. V nastaveném čase druhého poločasu se ještě hlavou rovněž po rohovém kopu prosadil LK37. Sparta tak natáhla vítěznou šňůru s Mladou Boleslaví na pět zápasů.
Trenér Pavel Vrba udělal ve srovnání s posledním zápasem proti Pardubicím dvě změny v základní sestavě. Bořek Dočkal nahradil Adama Karabce a Lukáš Haraslín vyměnil Jakuba Peška. 
Úvodních deset minut nikdo nechtěl udělat chybu, přičemž se hrálo zejména mezi šestnáctkami bez výraznějších příležitostí.
Lukáš Haraslín poslal perfektní centr na osamoceného Čvančaru v 15. minutě. Ten v těsné blízkosti před brankářem nezaváhal a Sparta šla do vedení 1:0.
Sparťané měli další dobrou příležitost ve 25. minutě, kdy musel hostující brankář vyrážet na roh. Vitík z následné standardní situace zužitkoval přesný míč Dočkala a zvýšil na 2:0.
Zápas už do poločasové přestávky nenabídl žádnou další šanci a do šaten za šlo za stavu 2:0 pro Spartu.
Mužík se pěkně uvolnil v 49. minutě a vyslal nepříjemnou střelu, ale Heča si s ní dokázal poradit.
Wiesner nejprve trefil tyčku a o pár vteřin na to zase břevno. Z následné dorážky se neprosadil ani Minčev. Toto byly obrovské příležitosti v 53. minutě k navýšení skóre.
Sladký vyprášil rukavice Hečovi v 68. minutě. Sparťanský brankář jeho nebezpečný pokus vyrazil a následně si také poradil s dorážkou.
Boleslav předvedla pěknou akci v 72. minutě, po které dokonce skórovala. Tento zásah však padl z ofsajdu.
Pak měla zase šanci Sparta - Dočkal zahrál skvělý roh na Hancka, jeho hlavičku ještě usměrňoval LK37, ale nenamířil mezi tři tyče.
Boleslav také pohrozila v 79. minutě. Postupný útok vyústil až v zakončení, které Heča vyrazil na roh.
V nastaveném čase se skóre ještě změnilo. Casper Højer posadil míč přesně na hlavu LK37. Ten se zavěsil do vzduchu a uzavřel skóre utkání na 3:0 ve prospěch Sparty.
1 / 91
FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha 0:3 (0:2)
Góly: 15. Čvančara, 25. Vitík, 90+3 LK37. ŽK: Sladký, Horský – LK37. Rozhodčí: Hocek – Caletka, Hájek.
FK Mladá Boleslav: Šeda – Sladký, Suchý, Preisler, Rolinek – Smrž (46. Mužík), Dancák – Skalák (63. Horský), Matějovský, Ewerton – Ladra (72. Hlavatý).
AC Sparta Praha: Heča – Wiesner, Vitík, Hancko, Højer – Haraslín (71. Pešek), Sáček (89. Souček), Dočkal (82. Karabec), LK37, Hložek – Čvančara (46. Minčev).

Další novinky