Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Do 65. minuty to byl výkon dle mých představ

Trenér Pavel Vrba po výhře v Boleslavi

Sdílet

Sparťanský trenér Pavel Vrba hodnotil zápas v Mladé Boleslavi pro Sparta TV i pro novináře na tiskové konferenci.
Šlo o váš nejlepší jarní výkon?
Do 65. minuty byl náš výkon dle mých představ a kvalita byla na naší straně. Po té 65. minutě se do nepříjemných příležitostí dostávala také Mladá Boleslav a prokázala svou kvalitu. Na začátku poločasu jsme měli šance, když Wiesner trefil tyčku i břevno. Kdybychom proměnili něco z toho, tak jsme mohli mít klid, ale na kdyby si nehraje. Jsem však rád, že jsme to zvládli, udrželi čisté konto a v závěru přidali i třetí gól.

VRBA | Do 65. minuty podle představ

V čem vidíte příčinu toho, že jste si dnes dokázali vytvořit tolik příležitostí?
Konečně jsme měli po dlouhé době klasický týden, což znamená, že jsme měli jeden zápas a ne dva. Díky tomu jsme mohli normálně potrénovat a také zregenerovat. Potěšilo mně, že práci v tomto týdnu jsme potvrdili i v tomto duelu.
V čem vám dělala Mladá Boleslav největší problémy?
Zejména ve druhém poločase jsem těžko zvládali dlouhé míče na domácí útočníky, kteří nám uměli udělat problémy. V některých případech jsme je mohli lépe napadat.
Jedná se o vaši první jarní ligovou výhru venku. Jakou důležitost jí připisujete?
Zatím jsme sbírali venku po bodu. Získat jeden a tři body je velký rozdíl, což pociťujeme vzhledem k boji o titul, který stále nevzdáváme. Dokonce soutěže je ještě mnoho utkání a týmy před námi ztrácejí a věřím, že ještě ztrácet budou. Vzpomínám si, že v jednom z mých předchozích působišť jsme měli větší ztrátu, ve druhé půlce sezony začaly týmy před námi ztrácet a my jsme je doběhli a využili toho. Máme před sebou stále mnoho zápasů včetně nadstavby, navíc budeme hrát ještě mezi sebou navzájem, takže každý bod se počítá.
Prospěla Haraslínovi pauza?
Křídelní hráči jsou sprinteři, kteří, když hrají více duelů, tak nedokážou často zopakovat kondiční výkonnost, přičemž se dostávají pod obrovský tlak. Tím nechci říct, že jsou na tom kondičně špatně. Tito hráči to mají složitější vzhledem k jejich stylu hry a potřebují odpočinek, což se následně projeví i v utkání, tak jak jste to mohli vidět u Haraslína dnes.
Jak jste spokojeni s dlouhými rohy v dnešním klání?
Někdy jsme spokojeni jako rohy zahrajeme jindy ne. Dnes nám to tam padlo a jsem rád, že jsme se po nich dvakrát prosadili, což je pro nás dobrá vizitka.

Další novinky