Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Budějovická prohra

Sedmnáctka podlehla Dynamu

Sdílet

Poprvé bez bodu. Sedmnáctka na jaře poprvé nebodovala. Na jihu Čech podlehla Dynamu České Budějovice 1:2, kdy se domácí po prvním poločase ujali dvoubrankového vedení. Sparta dokázala pouze snížit zásluhou Ruse a prohrála 1:2.
Začátek utkání byl v klidnějším tempu a hra se odehrávala převážně ve středu hřiště. V šesté minutě chybovala obrana Sparty, kdy rozehrávku brankáře Váni špatně zpracoval Říha a následně byl o míč obrán domácím Novákem. Českobudějovičtí šli do přečíslění dva na jednoho a vyřešili ho přesnou střelou Pecheka k tyči – 1:0.
V 17. minutě mohla Sparta vyrovnat, když Rus našel Kačera, ale jeho střela v nadějné pozici byla ztečována těsně vedle branky Valenty. Domácí kontrovali hezkou střelou Nováka zpoza vápna do břevna. Po půl hodině pak Špinar vyvezl míč, přihrál Novákovi, který zvládl sérii osobních soubojů a střelou zpoza vápna překvapil brankáře Váňu – 2:0.
Ve 37. minutě zahrozili hosté, když centr Boháče nadvakrát zakončoval Rus a následně dorážel i Cettl, ale přestřelil branku. Dva zásahy do branky Sparty určují poločasové skóre dva nula pro Jihočechy.
O poločasové přestávce bylo v kabině Sparty jistě rušno, protože sparťané se na trávník vrátili velmi odhodláni bojovat o výsledek. V 50. minutě Rus kopal roh, na zadní tyči hlavičkoval Váňa, ale jeho střelu nadvakrát chytil na brankové čáře brankář Valenta. V 54. minutě Tošnar vyslal přihrávku na Ruse, který se hezky zbavil obránce a přesně umístil míč na přední tyč – 2:1.
Blízko vyrovnání byl v šedesáté minutě Rus, který se šikovně uvolnil před velkým vápnem a vypálil. Krásný pokus orazítkoval břevno! Sparťané se tlačili kupředu, obléhali branku Dynama, čehož v 66. málem využil Pechek, ale toho vychytal Váňa. V 66. minutě Rožánek prodloužil autové vhazování na Tošnara, ale ten ve velké šanci branku těsně minul. O pár minut střílel v nadějné pozici Cettl, ale pokus se nevešel mezi tři tyče. Vyrovnání bylo na spadnutí. V 76. minutě nejprve Tošnarův přímý volný kop s velkou námahou vytáhl Valenta, v následném závaru v malém vápně domácích střílel Rožánek, Káža i Říha, ale domácí hráz ne a ne prostřelit. V 87. minutě vyslal Rožánek Drchala do situace sám na brankáře, ale Valenta se znovu zaskvěl. I když sparťané bojovali, vytvořili si nespočet dobrých příležitostí, tak Valnetu již nepřekonali. Sparta podlehla Dynamu České Budějovice 1:2.
V příštím kole cestuje tým trenéra Bláži do daleké Olomouce, kde vyzve Sigmu, a to v sobotu 2. dubna od 15:30.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: Utkání jsme si dnes prohráli hlavně v prvním poločase, kde jsme byli nedůrazní a dělali velké individuální chyby. Ve druhém poločase přišlo zlepšení, vypracovali jsme si několik velkých šancí, ale bohužel naše dnešní efektivita byla slabá.“
SK Dynamo České Budějovice U17 – AC Sparta Praha U17 2:1 (2:0)
Branky: 6. Pechek, 30. Novák – 54. Rus. ŽK: Zíka P. – Cettl, Váňa L., Rožánek. Rozhodčí: Toucha – Starý, Havlík.
Dynamo: Valenta – Loužecký, Špinar, Pechek (73. Koudelka), Koupal, Hrabák, Zíka J., Hořánek (90. Mikši), Licehamr, Zíka P., Novák (75. Němec).
Sparta: Váňa J. – Salač (76. Drchal), Tošnar, Boháč, Rebibo (46. Váňa L.), Cettl, Rus (65. Rožánek), Vaněk (46. Princ), Říha, Kačer (73. Káža), Feit.

Další novinky