Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-16

Start za bod

Šestnáctka remizovala v Pardubicích

Sdílet

Začínáme. Šestnáctka trenéra Jakuba Hovorky zahájila jarní část České ligy dorostu na východě Čech proti Pardubicím. Branky byly na dosah, ale brankář Doleček nebyl překonán. Nulu si připsal i sparťan Rodriguez, a tak je konečným výsledkem remíza 0:0.
Sparťanům se od úvodních minut dařilo tlačit na soupeře a získávat míče již na polovině Pardubic. Po zisku v šesté minutě připravil Sedláček střeleckou pozici z hranice šestnáctky pro Penxu, jehož střela skončila těsně vedle. O šest minut později nebezpečně pálil Wölfl, ale vyběhnuvší Doleček střelu zlikvidoval.
V 25. minutě ukázal svou individualitu Piralič, který se probil až do vápna a zvolil technický obstřel brankáře. Doleček však konečky prstů vytáhl míč na roh. Po následném rohu hlavičkoval Svoboda. Míč mířící do sítě vykopl jeden z obránců z brankové čáry!
V závěru první půle ještě napřáhl z dálky Demmer, ale gólmana Pardubic nepřekonal. Trenér Hovorka o poločase sáhl k jednomu střídání, kdy Piraliče nahradil Šetka.
Po hodině hry si na jeden z mnoha rohů naskočil Princ a hlavičkou orazítkoval tyč! Hlavičkou mohl poslat Spartu do vedení deset minut před koncem Moudrý, ale jeho pokus končil mimo. Sparťané hojně hrozili ze vzduchu. V 84. minutě chyběly opravdu už jen centimetry, ale Svobodovo zakončení hlavou opět vykopli domácí z brankové čáry.
Domácí ve druhém poločase několikrát prověřili obranu Sparty i s gólmanem Rodriguezem, ale stejně jako jeho sok Doleček, neinkasoval. Letenské po přestávce srážely ztráty ve středu hřiště a málo získaných odražených míčů. Pardubice několikrát zahrozily z nebezpečných protiútoků, ale nevyřešily je ideálně. Sparta remizovala v Pardubicích 0:0.
Hodnocení trenéra Jakuba Hovorky: „Do utkání jsme vstoupili aktivně s cílem napadat soupeřovu rozehrávku a získávat míče blízko branky soupeře. To se nám dařilo a vytvářeli si šance. Bohužel se nám nedařilo ve finální fázi. Nenavázali jsme tak na výborné utkání, které jsme odehráli před týdnem s Augsburgem, kdy jsme soupeře jasně porazili.“
FK Pardubice U16 – AC Sparta Praha U16 0:0 (0:0)
ŽK: Máca, Kusý – Tichý. Rozhodčí: Nymsa – Fišer, Valenta. Počet diváků: 50 diváků.
Pardubice: Doleček – Kubin, Kábele, Máca, Kusý (68. Doleček J.), Vančura (63. Paták), Jůn, Venzhöfer (90. Topolský), Bašík, Kvaček (63. Pěnkava), Reil (46. Dvořák).
Sparta: Rodriguez – Princ, Svoboda, Krpálek (63. Randa), Wölfl, Moudrý, Sedláček, Demmer (57. Tichý), Penxa, Kotrba, Piralič (46. Šetka).

Další novinky