Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Z Plzně přichází Barbora Polcarová

19letá záložnice se k týmu naplno připojí v létě

Sdílet

Třetí posilou žen Sparty v zimním přestupovém období je Barbora Polcarová z Viktorie Plzeň. Devatenáctiletá fotbalistka ještě na jaře zůstane hostovat v týmu Západočešek, naplno se k družstvu ACS připojí v létě.
Asi jako skoro každá holka v mém věku jsem začínala hrát fotbal s kluky v Horní Bříze, kde jsem později měla střídavý start a přestoupila jsem k holkám do Viktorky. Zde jsem prošla všemi mládežnickými kategoriemi až do žen. Sparta tedy bude mým třetím klubem,” říká Polcarová ke svojí dosavadní kariéře. 
I přes svůj mladý věk patří v plzeňském týmu k oporám. V aktuální sezoně nastoupila do všech zatím odehraných ligových zápasů v základní sestavě. K tomu přidala čtyři branky. Do všech utkání v lize zasáhla i v sezoně minulé.  
Prošla mládežnickými reprezentacemi ČR. Nastupuje ve středu záložní řady, ale univerzálnost jí není cizí. “Nejlépe se cítím na středu zálohy, ale nemám problém odehrát například i kraj. Kromě brány už jsem nastoupila snad na všech postech,” vysvětluje.  
Obrovská výzva a krok správným směrem 
Přestup do Sparty se nerodil úplně lehce. Trvalo to delší dobu a já jsem ráda, že se to nakonec povedlo. Pro mě je to obrovská výzva, ale i motivace. Zahrát si za tým s takovou historií, který pravidelně hraje o titul a Ligu mistryň, je snem mnoha holek. A já se na to moc těším,” říká ke svému přestupu Polcarová.  
Sparta si už svou posilu otestovala na trénincích i v zápasech, nastoupila například v lednu proti Pomurje Beltinci. “Vím, že nebude vůbec lehké se prosadit, protože konkurence je zde obrovská. Už na podzim jsem s holkami absolvovala nějaké tréninky a jejich kvalita je tady opravdu na vysoké úrovni,” uvědomuje si.  
Ale jelikož jaro dohraji ještě v Plzni, budu mít více času se adaptovat, a poznat tak lépe styl Sparty. Hodně mi pomáhají také holky a trenéři, kteří se mi snaží poradit a předat své zkušenosti. Vše tady funguje na profesionální úrovni a já se můžu učit od nejlepších přímo na hřišti. Doufám tedy, že tohle byl krok správným směrem a já budu moct svými výkony pomoct Spartě k jejím cílům. A díky tomu si budu moct plnit zas ty své,” uzavírá nová sparťanka Barbora Polcarová. 
Zleva: vedoucí úseku žen Sparty Hana Výmolová, posila Barbora Polcarová a Nicole Nehodová ze zastupující agentury Nehoda Sport

Další novinky