Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-16

Jednoznačná výhra

Šestnáctka přehrála Admiru

Sdílet

Demolice. Mladší dorostenci kategorie U16 v 18. kole České ligy dorostu U17 nedali pražské Admiře šanci a porazili ji vysoko 13:1. Téměř poloviční porci gólů vstřelil Saal, jehož střelecký zápis se zastavil na čísle pět.
Sparťané ve svých tradičních dresech rudé barvy naznačili již od úvodních desítek vteřin, jak bude vypadat průběh utkání a již ve čtvrté minutě mohli hráči slavit vstřelenou branku. Prosadil se Fritz – 0:1.
Admira se vzápětí hlásila o slovo povedeným centrem z křídla, ale pozorný a přesný Heerkens si míč stáhl ze vzduchu. V 17. minutě byl v pokutovém území faulován Poturnay a sudí Vnuk jasně ukázal na puntík. Sedláček s přehledem proměnil – 0:2. Uběhlo jen několik vteřin a brankář Kebrt opět sahal do sítě pro míče, protože ho poprvé v zápase propálil Saal – 0:3. V dalších příležitostech jako by se zastřeloval Kotrba, než přišla 32. minuta a jeho první zápis mezi střelce – 0:4. Ve 36. minutě zněla branková konstrukce po střele Penxy, odražený míč sebral Saal, ale trefil jen brankáře. Neomylný byl však o minutu později opět Kotrba – 0:5.
Jak nejlépe začít druhý poločas? Přeci gólem – 46. minuta a Moudrý po rohu navyšuje na rozdíl šesti branek. O šest minut později byl rozdíl ještě výraznější, padl totiž druhý gól Saala – 0:7. Heerkens se ale čistého konta nedočkal, protože v 55. minutě napřáhl z velké dálky Naskos a skóroval – 1:7. Stačily však jen tři minuty a opět to bylo o sedm, druhá branka v utkání pro Fritze – 1:8. V sedmé desetiminutovce se mezi střelce zapsali Penxa s Winterem a na tabuli svítilo deset gólů na straně Sparty. Dalších deset minut patřilo Saalovi, který zkompletoval hattrick během PĚTI minut a jeho střelecký účet se zastavil na pěti gólech v zápase – 1:13.
Čtvrt hodiny před koncem Heerkens chytil penaltu a Sparta porazila Admiru 13:1. V příštím kole vyzve U16 na Strahově devátou Chrudim, a to v neděli 3. dubna od 10:00
FK Admira Praha – AC Sparta Praha U16 1:13 (0:5)
Branky: 55. Naskos – 4. a 58. Fritz, 18. Sedláček (pen.), 19., 52., 73., 75. a 77. Saal, 32. a 37. Kotrba, 46. Moudrý, 63. Penxa, 67. Winter. ŽK: Štegl – Sedláček. Rozhodčí: Vnuk – Vokoun, Nebáznivý. Počet diváků: 57 diváků.
Admira: Kebrt – Štegl, Chaloupka (46. Nedorost), Ramadani, Červeňák (46. Ibl), Vávra, Manukyan, Naskos, Prokop, Böhm (46. Kohoutek), Chramosta (70. Pšeničný).
Sparta: Heerkens – Poturnay, Svoboda (56. Demmer), Princ – Šetka (56. Randa), Sedláček, Moudrý (56. Winter), Saal, Penxa (67. Tichý) - Kotrba, Fritz.

Další novinky