Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Sparta s jednoznačným vítězstvím v Teplicích

Sparta triumfovala v Teplicích 3:0

Sdílet

Sparta cestovala v rámci 28. kola naší nejvyšší fotbalové soutěže do Teplic. Šlo už o třetí vzájemný duel mezi těmito týmy v aktuální sezoně. Jak v lize tak v poháru se z vítězství těšili sparťani, na což chtěli navázat i v tomto utkání. První poločas mnoho příležitostí ke skórování nepřinesl. Ve druhé půlce si to vynahradil, když po pěkné akci Hložka vstřelil první gól duelu. Následně se hlavičkou prosadil Vitík a pár minut na to zužitkoval krásnou přihrávku Haraslína opět Čvančara. Sparta tak zvítězila v Teplicích jednoznačně 3:0.
Trenér Pavel Vrba udělal v porovnání s posledním duelem proti Ostravě jednu změnu v základní sestavě. Ta se týkala brankářského postu, kde Dominik Holec nahradil Milan Heču, který nebyl k dispozici ze zdravotních důvodů. Sparťanský kouč nemohl v tomto klání kromě něj počítat ani s duem hráčů do pole Panák – Čelůstka.
Úvodních dvacet minut se utkání odehrávalo zejména mezi velkými vápny a k vážnějším šancím nedocházelo, a to i přes rohové kopy na obou stranách. Za zmínku stojí prudký střelecký pokus Boljeviče v 10. minutě, který však minul bránu.
Trubač zahrával v 22. minutě přímý kop zblízka pokutového území, po kterém směřovala Vondráškova hlavička mezi tři tyče. Sparťanský brankář si připsal důležitý zákrok a vyrazil na roh.
Hložek vypálil zpoza velkého vápna v 43. minutě. Grigar vyrazil balon jen před sebe, kde dobíhal Čvančara. Útočníkovi Sparty se ho však v obrovské šanci nepodařilo usměrnit do prostoru brány.
První poločas víc vzruchu nepřinesl a do šaten se šlo za bezbrankového stavu.
Hložek předvedl pěknou individuální akci a perfektně našel Čvančaru v pokutovém území. Ten jeho přihrávku zužitkoval a v 47. minutě otevřel skóre utkání.
Dočkal posadil přesný centr na hlavu Vitíka v 59. minutě, který v nabídnuté příležitosti nezaváhal, a zvýšil už na 2:0 v prospěch svého týmu.
Haraslín se v 65. minutě přehnal po levé straně a krásnou přihrávkou pod sobě našel volného Čvančaru, který lehce skóroval do odkryté brány, 0:3.
Holec musel zasahovat při střele domácích o pár minut později. Poradil si s ní však bez výrazných potíží.
Pulkrab osamocený hlavičkoval v dobré příležitosti v 78. minutě. Jeho pokus však těsně minul Grigarovu bránu.
Pulkrab zakončil svůj únik v 87. minutě nebezpečnou střelou. Grigar podržel svůj tým a vyrazil na roh.
V zápase jsme ještě viděli pár rohových kopů, ale k větší příležitosti už to nevedlo. Sparta si tak z Teplic odváží tři body za výhru 3:0.
FK Teplice – AC Sparta Praha 0:3 (0:0)
Góly: 47., 65. Čvančara, 59. Vitík. ŽK: Tijani - Højer. Rozhodčí: Machálek – Paták, Vodrážka.
FK Teplice : Grigar – Vondrášek, Tijani, Kučera – Hyčka, Mareček (68. Nsunzu), Knapík, Boljevič (50. Kodad) – Trubač, Žák (79. Ledecký), Žitný (50. Prošek).
AC Sparta Praha: Holec – Wiesner, Vitík, Hancko, Højer – Sáček (86. Pavelka), LK37 – Pešek (64. Haraslín), Dočkal (73. Karabec), Hložek (86. Laco Krejčí) – Čvančara (73. Pulkrab).

Další novinky