Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-11

U11 získala stříbrné medaile na prestižním turnaji v Trenčíně

Mezinárodní turnaj THIS IS MY SEN

Sdílet

V obrovské konkurenci mládežnických akademií z Česka, Polska, Itálie, Belgie, Anglie, Maďarska, Chorvatska a Slovenska si svěřenci trenéra Vytlačila vedli na výbornou. Po třech hracích dnech se umístili na senzačním druhém místě a jako jediný tým na turnaji navíc dokázali porazit vítěze turnaje Hajduk Split.
V patnácti utkáních sparťané dokázali postupně třináctkrát zvítězit, jednou remizovat a jen jedinkrát odešli ze hřiště jako poražení. Turnaj se hrál na hlavním stadionu AS Trenčín formátem každý s každým. Hrací doba byla 18 minut a hrálo systémem 6+1. 
Výsledky:
AC Sparta Praha – Hamšík Academy 1:0
AC Sparta Praha – Zaglebia Lubin 2:0
AC Sparta Praha – Spartak Trnava 5:0
AC Sparta Praha – AS Trenčín 3:1
AC Sparta Praha – SSC Neapol 4:2
AC Sparta Praha – Liverpool FC 2:2
AC Sparta Praha – Slovan Bratislava 3:0
AC Sparta Praha – Górnik Zabrze 2:1
AC Sparta Praha – Slavia Praha 1:0
AC Sparta Praha – Club Bruggy 0:1
AC Sparta Praha – MTK Budapešť 2:1
AC Sparta Praha – Baník Ostrava 1:0
AC Sparta Praha – FAT (výběr Trenčínského kraje) 4:0
AC Sparta Praha – DAC Dunajská Streda 3:0
AC Sparta Praha – Hajduk Split 1:0
Turnaj zhodnotil hlavní trenér kategorie Aleš Vytlačil: „Odehráli jsme mimořádně náročný turnaj v obrovské konkurenci nejlepších týmů z několika zemí Evropy. Přestože se po každé úspěšné konfrontaci snažíme hledat i kritická místa a náměty ke zlepšení, tak o těch v tomto případě, v dané konkurenci a s přihlédnutím k tomu, jak jsme turnaj celkově zvládli, tentokrát nemůže být řeč. Je na místě vyslovit mimořádnou pochvalu celému týmu a všem jednotlivcům, kteří na turnaji reprezentovali Spartu.
Způsob, jakým jsme se herně a individuálně prezentovali ve všech utkáních odpovídá tomu, jakým směrem jde výchova našich hráčů v akademii. Mám velkou radost, že jsme i v této konkurenci dokázali projevit silné stránky v oblasti dovedností, rychlostních předpokladů i ve vyhodnocování herních situací na základě zkušeností "herního mozku", který naši hráči neustále zdokonalují. Z čeho mám však upřímně největší radost je způsob, jakým se náš tým na turnaji prezentoval jako celek. Dovednosti nebo pohybové předpoklady mohou být v této konkurenci velmi vyrovnané, ale na turnaji tohoto formátu o úspěchu nerozhodují pouze objektivní sportovní parametry. Je potřeba projevit i vysokou úroveň osobní houževnatosti, obětavosti, lásky k fotbalu, zarputilosti a soudržnosti spoluhráčů a v tomto ohledu musím říct, že jsme ostatní soupeře vysoce převyšovali a tady jsem byl z našeho ,týmového spiritu' upřímně dost naměkko.“
AC Sparta Praha U11: Procházka, Michal, Sojka, Štěpnička, Matějka, Babiar, Ševínský, Kapusňak, Skuhravý, Tůma, Vitarigov, Hašler, Kubín.
1 / 11

Další novinky