Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Výhra nad Slováckem a stý zápas Hložka v lize

Sparta zvítězila 3:1

Sdílet

Sparta vyhrála poslední domácí zápas základní části ligy. Nad Slováckem zvítězila 3:1. Adam Hložek nastoupil ve věku 19 let, 8 měsíců a 23 dnů jako nejmladší hráč historie ke 100. zápasu v české lize! A pod výhru se zapsal i gólem.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal do branky uzdraveného Milana Heču. Naopak kvůli zdravotním problémům nemohli nastoupit Wiesner a Højer. Na krajích obrany tak vyběhli Sáček a Laco Krejčí. Ve středu zálohy operovali Pavelka, LK37 a Dočkal, na hrotu pak Čvančara. Zdraví do hry nepustilo ještě Čelůstku a Panáka.
V 9. minutě Heča dlouhým nákopem našel ve vápně Hložka, ten zpracoval balon pro Čvančaru, jemuž ale vyběhl vstříc Nguyen. Čvančara se pokoušel dostat míč za jeho záda, akce ale skončila rohovým kopem. Po něm hlavičkoval LK37 do náručí gólmana Slovácka.
O sedm minut později po centru z pravé strany balon propadl až k Holzerovi, který orazítkoval tyč! Následně míč z brankové čáry sebral Heča.
Krátce na to Dočkal posadil skvěle balon na hlavu Vitíka a ten z malého vápna mířil nad!
Ve 24. minutě přišla obrovská šance! Po rychle akci z pravé strany zakončoval nejprve Čvančara. Jeho pokus stačil Nguyen vytáhnout a Laco Krejčí se ještě snažil míč doklepnout do brány, jenže jeden z obránců skluzem střelu vyrazil.
Sparta pokračovala v aktivitě. O chvíli později Čvančara táhl balon z pravé strany až do vápna. Tam vypálil na zadní tyč, kterou těsně minul.
Ve 30. minutě zahrozili také hosté. Po centru z levé strany zakončoval na malém vápně Tomič. Naštěstí minul pravou tyč.
O tři minuty později udeřila Sparta. Dočkal z přímého kopu našel hlavu Dávida Hancka a ten poslal míč do pravého horního rohu!
Ve 42. minutě Holzer napřáhl z dálky a jeho křížná střela skončila u levé tyče.
Vyrovnaný stav netrval ani dvě minuty. Bořek Dočkal po chybě hostů unikl po levé straně a ve vápně vypálil. Také jeho křížná střela skončila v bráně! Sparta tak po poločase vedla 2:1.
Pět minut po přestávce zakončoval z malého vápna po centru z pravé strany Čvančara, bohužel ale překopl zařízení!
V 66. minutě Dočkal skvěle získal balon a Sparta šla dopředu. Akci zakončil střelou Čvančara, mířil ale jen doprostřed brány.
V 73. minutě se po rohovém kopu se nejlépe zorientoval Hložek a ve svém stém zápase v lize se prosadil také střelecky!
Šest minut před koncem Haraslínovu ránu z dálky z malého vápna vytěsnil hlavou jeden z obránců Slovácka.
Víc už se nestalo a Sparta porazila Slovácko 3:1. Vzhledem k ostatním výsledkům je jasné, že do nadstavby půjdeme z třetího místa.
V Tipsport tombole 50:50 si výherce odnesl 19475 Kč. Stejná částka putuje na konto Nadačního fondu ACS.
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 3:1 (2:1)
Góly: 33. Hancko, 44. Dočkal, 72. Hložek – 42. Holzer. ŽK: Pavelka, Hancko – Sadílek, Divíšek. Rozhodčí: Szikszay – Hájek, Caletka. Diváci: 14 235.
Sparta: Heča – Sáček, Vitík, Hancko, Laco Krejčí – Pešek (65. Haraslín), Pavelka (88. Souček), LK37, Dočkal (76. Karabec), Hložek (88. Minčev) – Čvančara (76. Pulkrab).
Slovácko: Nguyen – Kalabiška (83. Juroška), Hofmann, Šimko, Ljovin (59. Cicilia) – Petržela (59. Kohút), Tomič, Sadílek, Havlík, Holzer (83. Divíšek) – Jurečka.

Další novinky