Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Do nadstavby vstupujeme výhrou!

Sparta porazila Baník 3:1

Sdílet

Sparta má za sebou první zápas FINÁLE FORTUNA:LIGY. Na Letné porazila Baník Ostrava 3:1. O naše góly se postarali LK37, Čvančara a Haraslín.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal od začátku do hry po vypršení karetního trestu Hancka i Pavelku. Připraven už byl také uzdravený Højer. Nastoupil naopak nemohli zranění Čelůstka a Panák.
V osmé minutě přišly dvě šance Sparty v rychlém sledu. Nejprve po rohovém kopu Højera hlavičkoval Hancko, následně se míč dostal k Pavelkovi, který ale nedokázal na malém vápně usměrnit balon do sítě. Krátce poté Casper předložil z levé strany nabídku na malé vápno, ke které se ale LK37 nedostal kvůli skvělému zákroku obránce.
O sedm minut později Karabec na nic nečekal a ve vápně práskl do balonu. Bohužel ale orazítkoval jen pravou tyč!
Ve 26. minutě Pešek se dostal až do šestnáctky a z rohu malého vápna vystřelil. Nesedlo mu to ideálně, nicméně míč skončil kousek od levé tyče.
O dvanáct minut později Pešek z pravé části pokutového území prověřil Laštůvku, který jeho pokus poslal na rohový kop.
Ve 40. minutě přišla další šance! Tváři v tvář Laštůvkovi se po chybě jednoho z obránců ocitl Hložek, nepropálil ale gólmana.
O chvilku později Pešek jen tak tak udržel míč před brankovou čarou, balon pak skvělým centrem na druhou stranu malého vápna adresoval Hložek a LK37 nás hlavou nekompromisně poslal do vedení!
Sparta tak v půli vedla 1:0.
Pět minut po přestávce Karabec vypálil z dálky, jeho pokus ale dokázal pokrýt Laštůvka.
V dalším průběhu zápasu Sparta kontrolovala hru, šance ale nepřicházely.
V 75. minutě Wiesner poslal výborný centr na malé vápno, kde balon v pádu trefil Čvančara a navýšil skóre!
O minutu později mohl Čvančara přidat svůj druhý gól. Po skvělém centru Hložka z levé strany Čvanči z malého vápna ale netrefil zařízení.
V 81. minutě Haraslín ve vápně napálil balon, který se od břevna odrazil těsně za brankovou čáru a Sparta vedla o tři!
V nastaveném čase ještě potrestal naší chybu Almási s Sparta tak vyhrála 3:1 a do FINÁLE FORTUNA:LIGY vstoupila vítězstvím.
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Góly: 41. LK37, 75. Čvančara, 81. Haraslín – 90.+3 Almási. ŽK: Højer, LK37 – Smékal. Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Kubr. Diváci: 8618.
Sparta: Heča – Wiesner, Vitík, Hancko, Højer (87. Suchomel) – Pešek (64. Haraslín), Pavelka, LK37 (82. Sáček), Karabec, Hložek (82. Minčev) – Čvančara (87. Pulkrab).
Baník: Laštůvka – Ndefe, Pokorný, Lischka, Fleišman – Buchta (60. Jaroň), Boula (46. Takács), Kuzmanović (46. Almási), Kaloč (83. Budínský), Smékal (77. Šín) – Klíma.

Další novinky