Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Proti Zlínu za tři

Sedmnáctka porazila Zlín 3:1

Sdílet

Tři góly a tři body. Sparťanský mladší dorost porazil ve 22. kole Celostátní ligy Zlín 3:1 a udržel třetí příčku v tabulce před dotírajícím Baníkem Ostrava.
V úvodu utkání se hrálo ve vysokém tempu. Domácí si v prvních deseti minutách vypracovali čtyři rohové kopy, ale ani jednou nezakončili. Na druhé straně Novák hasil nebezpečí před Braneckým. V 17. minutě se uvolnil vpravo Káža, odcentroval na zadní tyč, kde nádherným volejem Tošnar vymetl šibenici branky Marečka – 1:0.
V 25. minutě obrana Sparty nezachytila dlouhý nákop stopera na útočníka Braneckýho a ten zaváhání obrany využil a krásně trefil pod břevno Váňovi branky – 1:1.
Ve 42. minutě pak domácí rozehráli roh, Salač navedl míč do vápna a jeho tečovaná střela směřovala do sítě, ale na poslední chvíli míč z čáry vykopl obránce hostí. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.
Do druhé půle nastoupili domácí velmi aktivně a vytvořili si pár slibných šancí. Nejprve Boháč ve velké šanci mířil vedle, stejně tak nepřesně střílel Feit. V 63. minutě si zlínští vypracovali zajímavou šanci, ale Petruta mířil jen doprostřed branky. O dvě minuty později rozsekl nerozhodný stav Tošnar, který si vzal míč a střelu z dvaceti metrů umístil přesně k tyči – 2:1.
V 73. minutě Káža nápaditě našel zpětnou přihrávkou Rožánka, ale jeho střelu mířící do odkryté branky vykopl Kojecký. V 84. minutě Vaněk potáhl míč do krajního prostoru odkud krásně našel Slaninu a ten se nemýlil – 3:1.
V 89. minutě pak ještě nový muž na place Demmer mohl zvýšit náskok domácích, ale svůj únik namířil těsně vedle tyče Marečka. Sparta porazila ve 22.kole Celostátní ligy U17 Zlín 3:1.
V příštím utkání cestují sparťané do Mladé Boleslavi, kde vyzvou místní tým, a to v soboru 30. dubna od 13:15 na hřišti 9.ZŠ.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „Zaprvé bych chtěl vítězství věnovat svému dědovi, který minulý týden zemřel. Měl rád fotbal a byl to velký sparťan. Jinak si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, ale výkon mohl být lepší jak v obranné, tak v útočné fázi. Také jsme měli vytěžit více z mnoha standardních situací.“
AC Sparta Praha U17 – FC Zlín U17 3:1 (1:1)
Branky: 17. a 65. Tošnar, 84. Slanina – 25. Branecký. ŽK: Kresa, Petruta (oba Zlín). Rozhodčí: Polena – Šimáček, Maiello. Počet diváků: 50 diváků.
Sparta: Váňa – Salač, Tošnar (87. Demmer), Káža, Boháč (81. Vaněk), Novák, Princ, Říha, Feit (71. Saal), Slanina, Drchal (46. Rožánek).
Zlín: Mareček – Navrátil (83. Cupal), Kojecký, Hvozdenský, Grygera, Malenovský (78. Antolák), Průcha, Hordiienko (65. Tóth), Kresa (83. Pumprla), Petruta, Branecký.

Další novinky