Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Remíza s Hradcem

Sparta neudržela vedení a zápas skončil 1:1

Sdílet

Ve druhém zápase nadstavbové skupiny přivítala Sparta doma Hradec. Skóre otevřel krátce po poločase z penalty Hancko, hostům se ale podařilo vyrovnat na konečných 1:1.
Před zápasem převzal sparťanský na Letné, kde je doma, Costa. Stadion mu pak mohutně aplaudoval. Costa se po ukončení hráčské kariéry stane skautem Sparty.
Nepříjemnost nastala ještě při rozcvičce. Adam Hložek kvůli zdravotním problémům raději do utkání nezasáhl a v sestavě jej nahradil Pešek. Jedinou další změnou byl Haraslín na křídle. Na lavičce byl naopak připraven Lukáš Juliš.
Ve 3. minutě pálil Pavelka. Jeho střelu k pravé tyči ale vytěsnil golman Vízek.
Za dvě minuty Højer vypálil z dálky, jeho střelu Hradec srazil na roh.
Nápor Sparty pokračoval. O půl minuty později po přiklepnutí z hranice vápna z první střílel Pavelka. Jeho pokus jen těsně prolétl kolem levé tyče. Vízek se jen ohlédl.
Ve 12. minutě přišla první příležitost hostů. Vašulín ve vápně vystřelil. U hradeckého hráče ale byl připravený Hancko a pokus zlikvidoval Heča.
A Hradec zlobil dál, když měl dvě velké šance v krátkém sledu. Nejprve nájezd Novotného z levého křídla zneškodnil výborným zákrokem Heča, následně na něj středem mířil Kubala a Heča jeho pokus neméně dobře vytáhl nad bránu.
V 21. minutě Čvančara skvěle přiklepl míč Pavelkovi, který znovu střílel z první. Tentokrát mu to ale nesedlo a balon skončil několik metrů vedle pravé tyče.
Ve 23. minutě stadion vyvolával jméno Josefa Šurala, od jehož smrti v pátek uplynuly tři roky. Nezapomeneme, Pepo!
Sedm minut před přestávkou z podobné pozice jako v 300. derby pálil z přímého kopu Šulo, tentokrát ale mířil jen do míst, kde stál gólman.
Víc už se nestalo a první půle tak skončila bez branek.
Pět minut po přestávce byl ve vápně faulován Čvančara a sudí nařídil penaltu. Vízek dobře vystihl směr, Hanci ale pokutový kop umístil dostatečně nahoru a gólman byl krátký!
V 66. minutě se po přímém kopu na malém vápně nejlépe zorientoval Leibl, který posunul balon do naší sítě.
O dvanáct minut později stadion už zvedal ruce! Po přímém kopu Dočkala se ve vápně prosadil Hancko, jeho pokus ještě vytáhl Vízek a balon skončil těsně vedle pravé tyče!
V 80. minutě Dočkal pěkným lobem našel těsně u brankové čáry LK37, ten ještě do balonu trknul a míč skončil na tyči.
Na závěrečných pět minut přišel na hřiště Lukáš Juliš, který nastoupil do svého 100. ligového zápasu.
V 89. minutě to Hancko zkusil z velké dálky, Vízek si ale na míč počkal a střelu ukryl do koše.
V nastaveném čase po přiklepnutí pálil z hranice vápna Čvančara. Gólman zůstal jen nehybně stát a míč skončil těsně vedle levé tyče!
Sparta tak na Letné remizovala s Hradcem 1:1.
V Tipsport tombole 50:50 si výherce odnesl 11 700 Kč. Stejná suma míří na konto Nadačního fondu ACS.
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)
Góly: 52. Hancko (pen.) – 66. Leibl. ŽK: Haraslín, Vitík – Leibl, Čech, Soukeník. Rozhodčí: Hocek – Kříž, Šimáček. Diváci: 7371.
Sparta: Heča – Wiesner, Vitík, Hancko, Højer – Pešek (84. Juliš), Pavelka (85. Sáček), LK37, Karabec (59. Dočkal), Haraslín (68. Minčev) – Čvančara.
Hradec: Vízek – Čech, Král, Leibl – Mejdr, Kučera, Vlkanova (90.+3 Prekop), Kodeš, Novotný – Kubala (85. Soukeník), Vašulín (63. Rada).

Další novinky