Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Tři body za pět v síti

Sedmnáctka porazila Mladou Boleslav

Sdílet

Pět a dost. Sedmnáctka Sparty porazila ve 23. kole Celostátní ligy U17 Mladou Boleslav jednoznačně 5:0. I když po přestávce mohla hrozit tzv. Csaplárova past, tak sparťané se nenechali chytit a po přestávce ještě třikrát udeřili a odvezli si na Strahov plný počet tří bodů.
Mladí sparťané začali velice aktivně. Nejprve v 5.minutě Salač zahrozil z přímého kopu, následnou dorážku Boháče zlikvidoval brankář Mladé Boleslavi. V 7. minutě střílel doprostřed brány Tošnar. O další minutu později se po přihrávce Boháče objevil v šanci znovu Tošnar, ale nadvakrát gólmana Zaplatílka nepřekonal. Skóre se měnilo poprvé v 9. minutě, kdy Boháč vystihl rozehrávku soupeře, vyrazil do úniku a zakončil. Míč však nešťastně skončil na tyči. Ke štěstí Sparty však Boháče doplnil Tošnar, ke kterému se míč odrazil a pohodlně uklidil do sítě – 0:1.
O chvilku později hlavičkoval v nadějné příležitosti Slanina, ale jen minul branku a o další tři minuty střelu Tošnara chytil boleslavský brankář. Ve 25. minutě rozjeli sparťané krásnou akci, na jejímž konci byla přihrávka Slaniny a střela Feita, která skončila u levé tyče branky Zaplatílka – 0:2.
Ve 31. minutě se probil do nadějné příležitosti Saal, ale domácí brankář jeho střelu vyrazil na roh. Na druhé straně se připomněli i domácí, ale střela z přímého kopu mířila vedla branky Heerkense. Konec poločasu uzavřela ještě střela Feita do náruče gólmana domácích. Do kabin se tak šlo za poločasového stavu 0:2.
Druhá půle začala dvěma střelami Saala v krátkém rozmezí, avšak ani jedna neskončila za brankovou čarou. Na třetí gól se čekalo do 52. minuty, kdy po Kážově zisku ve středu hřiště našel Boháč přihrávkou pod se Slaninu, který se nemýlil – 0:3.
V 58. minutě pak využil centr Tošnara na zadní tyči Princ a zvýšil na 0:4.
I nadále byla Sparta aktivní, ale střely Tošnara s Kotrbou skončily nad. Definitivní podobu výsledku dal sám brankář Zaplatílek, když si srazil centr Salače za svá záda – 0:5.
Sedmnáctka Sparty porazila Mladou Boleslav 5:0. V příštím kole vyzve Sparta na Strahově Hradec Králové. Zápas je na programu v sobotu 7. května od 13:15.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „ Kluky musím za tento zápas pochválit. Od první minuty jsme byli lepším týmem, hře dominovali a vypracovávali si velké šance. Soupeři jsme nic nedovolili a byli jsme koncentrovaní až do poslední minuty, tak by to mělo být. Na druhou stranu poslední čtyři utkání budou jistě náročnější a musíme tento výkon potvrdit.“
FK Mladá Boleslav U17 – AC Sparta Praha U17 0:5 (0:2)
Branky: 9. Tošnar, 25. Feit, 52. Slanina, 58. Princ, 86. vlastní. ŽK: Blažek, Lener (oba MBO). Rozhodčí: Šťastný – Berka, Všetečka. Počet diváků: 80 diváků.
Mladá Boleslav: Zaplatílek – Blažek, Sofín, Havlas (46. Lener), Straka, Pastyřík (59. Kasáček), Naďo, Trajkovski, Kolář (56. Gnip), Výda, Bobek (74. Soukup).
Sparta: Heerkens – Salač, Tošnar (78. Diviš), Káža, Boháč (78. Kotrba), Novák, Princ (74. Demmer), Vaněk, Feit, Slanina, Saal (62. Rožánek).

Další novinky