Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Bodový lup na Slovácku

Sedmnáctka porazila Slovácko 2:0

Sdílet

Dva góly a tři body. Sparťanská sedmnáctka zvládla utkání 21. kola Celostátní ligy na výbornou, když v Uherském Hradišti poradila s místním Slováckem 2:0. Po přestávce o vítězství Pražanů rozhodli Rožánek s Tošnarem, který proměnil pokutový kop.
Sparta začala na Širůchu aktivně a již od prvních minut se pokoušela probít zataženým obranným blokem domácích. Jako první prověřil brankáře Zavadila Saal, jehož střela gólman vyrazil pouze na roh. Z následné příležitosti hlavičkoval Říha, avšak jeho zakončení chyběla potřebná razance.
Na druhé straně ohrozil Heerkense Polák, ale sparťanský gólman včasně vyběhl a šanci zlikvidoval. Daleko od vstřelení branky nebyl Rebibo, který si v šestnáctce našel centr Káži, ale hlavička se nevešla mezi tři tyče. Sparťané měli více ze hry, ale gólově se jim vyjádřit nepodařilo, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.
Druhá půle začala, jak ta první skončila – neúspěšnou hlavičkou Rebiba. Do velké šance se dostal v 59. minutě Slanina, ale tváří v tvář Zavadilovi neuspěl. V 67. minutě Boháč našel dlouhým autovým vhazováním Rožánka, který se uvolnil kolem obránce a byl stažen k zemi. Rozhodčí bez váhání odpískal pokutový kop a ten s přehledem proměnil Tošnar – 0:1.
O pět minut později už byl náskok dvougólový. Tošnarovu hlavičku to když Káža odcentroval do vápna, kde hlavičkoval Tošnar, jehož vychytal ještě domácí brankář, ale na dorážku Rožánka již nestačil – 0:2. Domácí kontrovali střeleckým pokusem Baráta nad branku a následně i střelou Huspeniny do břevna Heerkensovi branky. Hosté také orazítkovali břevno, a to střelou Slaniny z přímého kopu. Na konci šel ještě sám na branku Drchal, ale skóre nenavýšil a hosté tak vyhráli 2:0.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „Odehráli jsme těžké utkání proti soupeři, který bránil v bloku a čekal na protiútoky. Terén uprostřed hřiště kombinační hře nenahrával, tak jsme do druhé půle přeskupili řady a trochu změnili vedení útoku. Jsem rád, že jsme vstřelili dvě branky a odvezli si zasloužené tři body.“
FC Slovácko U17 – AC Sparta Praha U17 0:2 (0:0)
Branky: 67. Tošnar (pen.), 73. Rožánek. ŽK: Dunka (SLO). Rozhodčí: Tomanec – Batík, Drozdy. Počet diváků: 60 diváků.
Slovácko: Zavadil – Gajdošík, Zámečník, Zelina (55. Bimka), Daňhel, Lacko, Dunka, Marek (74. Meindlschmid), Chramcov, Kowalczyk (67. Barát), Polák (67. Huspenina).
Sparta: Heerkens – Salač, Rebibo, Tošnar, Káža (81. Novák), Saal (59. Boháč), Princ (46. Vaněk), Rožánek (75. Drchal), Říha, Feit, Slanina.

Další novinky