Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Zápas rozhodl první poločas

Trenér Sparty Pavel Vrba po prohře v Plzni

Sdílet

Utkání v Plzni hodnotil pro Sparta TV i pro novináře trenér Pavel Vrba. Podívejte se na videorozhovor a přečtěte si přepis tiskové konference.

VRBA | Zápas rozhodl už první poločas

Trenére, jak si vysvětlujete prohru a výkon Sparty?
My jsme doopravdy odehráli utkání, kdy nás Plzeň ve všem převyšovala. Zápas rozhodla v prvním poločase. Trestali nás za nedůraz a neschopnost dostat se v útočné fázi do nějakých zajímavých situací. Při standardních situacích a situacích v útočné fázi byli výrazně lepší. Zaslouženě vedli 3:0 a dá se říct, že zápas kontrolovali celé utkání.
Byl to výkon nehodný Sparty?
Nedokážu si vysvětlit, proč jsme odehráli tak špatné utkání.
V posledních zápasech Sparty v Plzni to bylo podobné. Domácí šli rychle do vedení a dnes zase. Bylo na domácích znát větší odhodlání?
Plzeň byla výrazně lepší než Sparta v osobních soubojích, v důrazu, ve standardních situacích. Jejich hráči nás převyšovali a zaslouženě vedli 3:0.
Jaký vliv mohlo mít odložené finále MOL Cupu?
To bych vůbec nebral jako nějaký problém. V žádném případě. Ano, čekáte na zápas, který se nehraje, ale ještě jednou opakuju, že to nebyl vůbec důvod, že jsme utkání odehráli velmi špatně. Plzeň nás jednoznačně převyšovala.
Při standardkách byl u hráčů Plzně Adam Hložek. Proč byl u jejich nejnebezpečnějších hlavičkářů on?
Bylo to rozděleno takhle. Adam je velmi slušný hlavičkář. Samozřejmě to řešíme i na základě výšky. Hráčům také věříme, že jsou schopni si s tím poradit.
Nezvažoval jste, že byste Wiesnera vystřídal už ve 20. minutě za stavu 0:1?
Je pravda, že Wiesy odehrál velmi zvláštní utkání. Od začátku se nechytil. Jestli jsem uvažoval už ve 20. minutě o střídání? Honí se vám hlavou cokoliv, ale já jsem věřil, že se může chytit. Moc možností kromě Sáčka jsme neměli. Vydržel jsem skoro po poločasu. Byla to moje chyba, že jsem ho nevystřídal dřív.
Před zápasem možná někteří fanoušci vzývali výhru Plzně, aby se udržela před Slavií. Vnímal jste to?
My nehrajeme za Slavii nebo Plzeň, ale za Spartu.
Měli jste přesilovku. LK37 se ale nechal vyloučit. Jak jste ten moment viděl?
Určitě je to chyba. Můžete hrát dlouho přesilovku, my se necháme vyloučit a počet hráčů srovnáme. Je to chyba.

Další novinky