Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-15

Klára Daníčková - mládežnická hráčka měsíce

13letou univerzálku by chtěl mít v týmu každý trenér

Sdílet

Klára Daníčková je další fotbalistkou ACS WU15, která měla tu čest trénovat s ženským A-týmem jako mládežnická hráčka měsíce.
S fotbalem začínala ve svých čtyřech letech ve středočeském Postřižíně. Zde hrála s kluky v mladší přípravce. A protože starší přípravka už v Postřižíně nebyla, musela se rozhodnout, co dál. Kláru oslovila Slavie i Bohemians, ale protože s otcem fandí Spartě, šla se ukázat trenérům na sparťanský nábor, které proběhl na Strahově. A protože trenéry zaujala, začala jezdit na tréninky a zápasy do Satalic, kde sídlí dívčí mládež WU9-WU15. 
Klárka je fotbalistkou, kterou v týmu chce mít každý trenér desetkrát. Jedná se o univerzální hráčku, která odehraje výborně ve středu zálohy, na kraji obrany anebo na stoperu, kde aktuálně nejčastěji nastupuje. V druhé polovině probíhající sezóny nastupuje ve středu obrany pravidelně. K tomu přidává nadstandard i v rozehrávce: ať už na krátko nebo na delší vzdálenost. Ale nejlepší vlastnost Klárky je její zarputilost a pracovitost,” chválí ji trenér starších žákyň Pavel Klíma.  
 
Trénink s A-týmem mě bavil, byla to dobrá zkušenost. Viděla jsem, že i v dospělém týmu je spousty legrace, a že mám ještě rezervy. Bylo super, že se s námi hračky A týmu normálně bavily a také nám radily,” říká 13letá Klára Daníčková. Trénink absolvovala společně se spoluhráčkou Lucií Chumanovou, kterou v článku blíže představíme zítra.  

Další novinky