Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Z Plzně s prázdnou

Sedmnáctka podlehla Viktorii Plzeň

Sdílet

Statečně, ale bez bodu. Mladší dorostenci Sparty se střetli v rámci 25. kola Celostátní ligy s plzeňskou Viktorií a na hřišti v Luční ulici je dělilo jen několik centimetrů od zisku bodů. Na dva góly domácích dokázal odpovědět tři minuty před koncem Kotrba a v samotném závěru mohl vyrovnat Vaněk, ale jeho pokusu chyběla razance. Sparta podlehla Plzni 1:2.
Utkání začalo velice poklidně opatrně s tím, že Sparta měla více míč v držení a vytvořila si dvě slibné akce, avšak k přesnému zakončení se sparťané neprobojovali. Viktoriáni se dostali poprvé k dostřelu Heerkense ve 12. minutě, kdy Boháč při rohovém kopu neuhlídal hlavičkujícího Šmída a ten otevřel skóre utkání – 1:0.
Ve 21. minutě Demmer hezky prošel středem, přihrál Tošnarovi, ale jeho tvrdou střelu Baier vyrazil. Ve 35. minutě došlo v šestnáctce Sparty ke skrumáži, ve které se nejlépe orientoval plzeňský Šmíd. Útočník Plzně byl následně lehce podražen a rozhodčí bez zaváhání nařídil pokutový kop. Penaltu proměnil Hašek – 2:0.
Minutu před koncem prvního poločasu Ve 44. minutě se hezky probil do vápna Tošnar, ale ocitl se až moc blízko Baierovi, kterého nepřekonal. Do šaten tak odcházeli spokojenější Plzeňané s dvoubrankovým vedením.
Do druhé půle nastoupili sparťané se třemi změnami v sestavě a dál se rvali o výsledek. Začali aktivně, po rohu Káži střílel krásně Saal, ale jeho střela orazítkovala jen břevno a následná dorážka Demmera byla zblokována. V 55. minutě se dostal do velké šance Kačer, ale Baier jeho umístěnou střelu vytěsnil mimo tři tyče na roh. O tři minuty později pálil ve vápně Káža nepřesně. Sparťané se usadili na polovině domácích a dobývali brankou střeženou brankářem Baierem. V 63. minutě střílel Tošnar, ale jeho střela byla na poslední chvíli zblokována, stejně tak další dorážka Saala. V 67. minutě diváci viděli krásný fotbalový moment, když Tošnar napřáhl z dvaceti metrů. Dělovka mířila do šibenice, ale Baier krásně konečky prstů míč vyrazil na spojnici branky. Domácí se připomněli v 75. minutě, kdy Tůša po centru střílel nad branku Heerkense. Následně střílel vedle Slanina i Tošnar. V 85. minutě se ještě zaskvěl Heerkens, když vychytal v šanci Kobese. O dvě minuty později Káža hezky odcentroval, míč si našel ve vápně Kotrba a pohotově dopravil míč do sítě svou hrudí – 2:1.
Ve druhé minutě nastavení měli sparťané ještě velkou šanci, když na centr Saala o maličký kousek nedosáhl Slanina, Vaněk zakončil nedůrazně a Baier míč na čáře lapil. Letenští tak po statečném boji padli v Plzni 1:2.
V následujícím kole vyzvou svěřenci trenéra Lukáše Bláži ostravský Baník, a to v sobotu 21. května na Strahově od 15:00.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „I když jsme prohráli, jsem na svůj tým hrdý, jak to odpracoval. Troufnu si říct, že jsme si nezasloužili prohrát a byli v mezihře po celý zápas lepším týmem. Bohužel jsme dostali dvě branky po individuálních chybách při standardních situacích. Od 75. minuty jsme měli na hřišti 8 hráčů ročníku 2006 a přesto jsme domácí herně přehráli, dokázali snížit a málem i vyrovnali.“
FC Viktoria Plzeň U17 – AC Sparta Praha U17 2:1 (2:0)
Branky: 12. Šmíd, 35. Hašek (pen.) – 87. Kotrba. ŽK: Novák – Káža, Boháč. Rozhodčí: Coufal – Šimáček, Kříž. Počet diváků: 70 diváků.
Viktoria: Baier – Kubín (73. Kobes), Červený (87. Novák), Tůša, Deml (73. Kulišan), Šot, Suchý, Dvořák (59. Fremr), Hašek (73. Honomichl), Kucharik, Šmíd.
Sparta: Heerkens – Salač (77. Kotrba), Váňa (68. Diviš), Tošnar, Káža, Boháč (46. Šetka), Saal, Demmer, Novák (46. Kačer), Vaněk, Feit (46. Slanina).

Další novinky