Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Bitva bez bodu

Sedmnáctka podlehla Baníku Ostrava

Sdílet

Souboj o každý metr. Sparťanská sedmnáctka vyzvala ve 26. kole Celostátní ligy Baník Ostrava a diváci viděli skvělý zápas se třemi brankami. Dvakrát míč lovil ze své sítě Heerkens a Sparta podlehla po výborném výkonu Baníku 1:2.
Do bitvy o třetí místo v tabulce vstoupily oba týmy aktivně. První střelecký pokus si připsali domácí, avšak gól padl v páté minutě na druhé straně. Na centr Perretta si naskočil nikým nehlídaný Frolek a hlavou otevřel skóre utkání – 0:1.
Špatný úvod chtěli sparťané napravit hned v osmé minutě, kdy krásný centr Saala, hlavičkoval Váňa jen do připraveného Remiáše. O pět minut později střílel pro změnu Saal, ale branku přestřelil. Ve 21. minutě předvedli domácí jednu z nejhezčích akcí zápasu, když se míč dostal po ose Salač – Saal – Tošnar až k centrujícímu Kážovi, který krásně našel na malém vápně Saala, ale skvělým zákrokem zachránil hosty od obdržené branky Remiáš. Ve 25. minutě rozehrál volný přímý kop Káža tak skvěle, že vymetl šibenici a bylo vyrovnáno – 1:1.
Šance na obrat přišla ve 33. minutě. Saal vybojoval míč, posunul na Tošnara, který v ještě lepší pozici našel Feita, ale jeho pokus obrana Baníku zablokovala. Dorážku pak zlikvidoval brankář Remiáš. V závěru poločasu ještě hosté zahrozili po standardní situaci, ale vzniklý chumel dokázala sparťanská obrana rozmotat. První poločas skončil, jak začal, nerozhodným stavem.
Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, hrálo se hlavně na polovině Ostravy, která hrozila hlavně z rychlých protiútoků. V 67. minutě se dostal za obranu Kačer, ale jeho střela ze strany mířila vysoko nad branku. Na druhé straně střílel ze střední vzdálenosti Krupička těsně vedle branky Heerkense. V 73. minutě měli ostravští výhodu volného kopu skoro z půlky hřiště. Na dlouhý centrovaný míč si naskočil Frolek a hlavou zakončil přesně k tyči – 1:2.
Hned o minutu později mohl hlavičkou vyrovnat Saal, ale centr Káži neumístil přesně. V 82. minutě střílel z vápna Demmer a jeho střelu mířící k tyči na poslední chvíli zblokoval Sirotek. V posledních minutách se mladí sparťané usilovně tlačili kupředu, vypracovali si velké množství standardních situací, ale žádná z nich neskončila brankou. Běželo již nastavení základní hrací doby. Káža krásně obešel Krejčího a jeho střelu mířící pod horní tyčku konečky prstů vyškrábl Remiáš na roh. Po následném rohu odskočil míč Vaňkovi v nadějné pozici, míč vrátil k vápnu Šetka, Demmer našel na penaltě Slaninu, ale jeho podařená střela byla opět zblokována. Následný závar ukončila s velkou námahou obrana hostí dlouhým nákopem, míč se dostal k Burešovi, který svůj únik zakončil nepřesně, ale po střele byl faulován Heerkensem. Rozhodčí nařídil pokutový kop, ale mladý gólman Sparty svůj faul napravil a míč chytil. Domácí ještě vrhli všechny síly do útoku, ale ani následný roh brankou neskončil. Sparta podlehla na Strahově Baníku Ostrava 1:2.
Na poslední zápas Celostátní ligy U17 pocestují sparťané do Brna, kde v sobotu 28. května vyzvou Zbrojovku.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „Prohra v utkání mě osobně i za kluky velmi mrzí. Ani v Plzni, ani dnes proti Ostravě jsme nebyli horším týmem. Kluci makali a nemůžu jim ohledně nasazení nic vytknout. Doplatili jsme na individuální chyby v bránění standardních situací. Bohužel také nám někdy chyběly kila, centimetry, zkušenosti i patřičné štěstí. Utkání se nestrannému fanouškovi muselo líbit a na to, jak bylo vyhecované se hrálo velmi fér.“
AC Sparta Praha U17 – FC Baník Ostrava U17 1:2 (1:1)
Branky: 25. Káža – 5. Badošek, 73. Frolek. ŽK: Rebibo, Saal – Sirotek. Rozhodčí: Hlaváček – Opočenský, Chaika. Počet diváků: 100 diváků.
Sparta: Heerkens – Salač (71. Šetka), Váňa, Rebibo, Tošnar, Káža, Saal, Vaněk, Kačer (69. Kotrba), Feit (80. Demmer), Slanina.
Baník: Remiáš – Krupička, Musil, Remiáš Ji., Krejčí, Sirotek, Badošek (78. Bureš), Honajzer, Frolek (79. Bubík), Koutný, Perette (67. Málek).

Další novinky