Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-11

Medaile z MiniEuro

U11 dosáhla na medaile na prestižním MiniEuro

Sdílet

Velkým úspěchem skončil start naší U11 na jednom z nejprestižnějších turnajů, které v rámci kategorie přípravek naše týmy absolvují. Bronzové medaile si z MiniEura přivezli kluci z nejstarší přípravky poté, co v obrovské konkurenci za sebou nechali Ajax Amsterdam, Bayern Mnichov, RB Lipsko nebo Manchester United.
Turnaj se konal ve dvou dnech v Česku a v Německu a hrál se systémem 7+1. Sobotní základní část turnaje se odehrála ve Františkových Lázních, kde naši kluci dokázali postoupit ze základní skupiny mezi nejlepší čtyři týmy turnaje, když v osmičlenné skupině obsadili postupové druhé místo. Finálové zápasy o celkové umístění se konaly v neděli v německém Rehau. 
Utkání v základní skupině:
AC Sparta Praha – FC Porto 0:1
AC Sparta Praha – Legia Warszawa 1:0
AC Sparta Praha – Ajax Amsterdam 0:0
AC Sparta Praha – RB Lipsko 3:0
AC Sparta Praha – NK Domžale 1:1
AC Sparta Praha – Joinville Paris 2:0
AC Sparta Praha – GF Aarhus 1:1
Finálová část o umístění:
AC Sparta Praha – Hertha Berlín 1:2
AC Sparta Praha – FC Porto 1:2
AC Sparta Praha – Gentofte FA 3:0
Turnaj zhodnotil hlavní trenér Aleš Vytlačil: „Turnaj MiniEuro patří k nejvýznamnějším akcím, které na úrovni přípravek pravidelně obsazujeme, a jsem moc rád, že jsme se i tentokrát dokázali prosazovat a prezentovat fotbalem, který se učíme. Herně spokojený jsem z prvních čtyř utkání proti Portu, Legii, Ajaxu a Lipsku. V těchto zápasech jsme z mého pohledu tahali za delší konec my a ke čtyřem vítězstvím nám chyběl větší důraz a zároveň i klid v koncovce. Poslední tři zápasy ve skupině se zvrhly v houževnatý boj o všechno a tam s předvedeným fotbalem tolik spokojení být nemůžeme. Je však dobré prožít i takové momenty a utkání, ve kterých kluci museli dokázat, že jenom „fotbalově“ se proti všem prosadit nedá. Odměnou nám byl postup mezi nejlepší čtyři týmy turnaje, což už tak byl pro nás velký úspěch. Ve finálových duelech jsme nezvládli zápas proti vítězi turnaje. Hertha Berlín nás porazila zaslouženě. Proti Portu se hrál opět poměrně pohledný fotbal plný velkých šancí na obou stranách, ale kluci z Porta ukázali, že se na útočné polovině umějí chovat opravdu výborně a zvítězili. V posledním utkání proti akademii z Kodaně Gentofte FA jsme odehráli skvěle a po celou dobu jsme soupeře přehrávali, čímž jsme vystoupali na třetí příčku, kterou jsme si jednoznačně zasloužili.“
„Zúčastnili jsme se druhého, mezinárodně mimořádně skvěle obsazeného, turnaje v rámci naší kategorie U11. Tím jsme pro tuto sezonu naše mezinárodní srovnání uzavřeli. V obou případech můžeme hovořit o velkém sportovním úspěchu našeho týmu, což je velká odměna pro každého hráče i celý tým, včetně trenérů Krigovského a Kracíka. Je to odměna za celoroční přístup všech hráčů na trénincích i utkáních a zároveň motivace do další společné práce.“
AC Sparta: Procházka, Michal, Sojka, Štěpnička, Matějka, Babiar, Špidlen, Ševínský, Kapusňak, Skuhravý, Tůma, Vitarigov, Kubín, Hašler. 
Na turnaji také startoval za Team Europa náš hráč Martin Bayer. 
Celkové pořadí týmů:
  1. Hertha Berlín
  2. FC Porto
  3. AC Sparta Praha 
  4. Gentofte FA
  5. Bayern Mnichov
  6. Legia Warszawa
  7. GF Aarhus
  8. Team Europa
  9. Ajax Amsterdam
  10. AS Trenčín
  11. NK Domžale
  12. Manchester United
  13. RB Lipsko
  14. Young Boys Bern
  15. RC Joinville Paříž
  16. Gabor Kiraly Academy

Další novinky