Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Skalp Baníku

Devatenáctka přehrála Baník Ostrava 4:0

Sdílet

Naděje žije. Sparťanská devatenáctka v domácím prostředí porazila Baník Ostrava 4:0 a o zisku titulu rozhodne až závěrečné kolo. O vítězství Sparty se postarali dva dvougólový střelci – prosadili se Vitarigov s Osmanim.
Na Strahov dorazil výběr Baníku v plné sestavě včetně Matěje Šína či Jakuba Drozda a dal se očekávat skvělý souboj mezi předními týmy Celostátní ligy U19. Po úvodních minutách se do nadějné šance propracovala v sedmnácté minutě Sparta, kdy si Vitarigov naběhl za obranu na přesně načasovanou kolmici a nekompromisně propálil Hrubého – 1:0.
Ostravský Baník se hlásil s odpovědí o pár minut později. Zakončení po rohovém kopu perfektně zastavil na brankové čáře brankář Ulrich a o minutu později přidal další parádu zneškodněním samostatného úniku jednoho z útočníků Baníku.
Na tahu byla Sparta. Lehocký se prosmýkl po levém křídle a chytrou přihrávkou pod sebe hledal kapitána Kaštánka ve druhé vlně. Záložníkovi však střela nesedla a trefil pouze náruč připraveného Hrubého a do kabin se šlo s těsným vedením týmu trenéra Jana Kopáňka.
Z druhého poločasu odtikalo jen pár desítek vteřin a sparťané vybojovali autové vhazování v blízkosti branky hostů. Rožánek na sebe šikovně natáhl obránce, dlouhý aut přeskočil oba dva hráče a do volného prostoru si naběhl Vitarigov, který z bezprostřední blízkosti navýšil vedení Sparty – 2:0.
Skvělý vstup hráčů v rudých dresech do druhé půle potvrdil v 51. minutě Osmani. Kaštánek vyvezl míč ze středu hřiště do hloubi soupeřovi poloviny a posunul na pravé křídlo Vitarigovi, který směřoval přihrávku na Osmaniho, a ten se nemýlil – 3:0.
Skvostnou čtvrt hodinu dokonal v 56. minutě opět Osmani, když si na levé straně zpracoval dlouhé přenesení hry z kopačky Rožánka a nic nerozmýšlel. Vypálil z dobré pozice a čtvrtý gól Sparty byl v sítí Baníku – 4:0.
Zbytek utkání si starší dorostenci letenských pohlídali a Baník Ostrava porazili 4:0.
V závěrečném kole čeká Spartu Zbrojovka, a to v Brně v sobotu 28. května. Situace v tabulce Celostátní ligy je následovná – Sparta musí k zisku titulu bezpodmínečně zvítězit a městský rival nesmí v Plzni získat ani bod. Držíme palce!
AC Sparta Praha U19 – FC Baník Ostrava U19 4:0 (1:0)
Branky: 17. a 46. Vitarigov, 51. a 56. Osmani. ŽK: Měkota, Remiáš Ji.. Rozhodčí: Opočenský – Hlaváček, Chaika. Počet diváků: 100 diváků.
Sparta: Ulrich – Hodouš, Horák (75. Kačer), Jedlička, Rožánek (81. Káža), Osmani (81. Lilling), Váňa (75. Feit), Vitarigov, Kaštánek, Lehocký, Ševínský.
Baník: Hrubý – Jiříček (70. Kollek), Měkota, Macej, Michlík, Obuch, Látal (55. Jelen), Drozd, Bitta (55. Kedroň), Chylek (55. Levčík), Nevřela (84. Remiáš).

Další novinky