Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Vítězný vstup do přípravy

Sparta na Strahově porazila Duklu.

Sdílet

Sparta má za sebou první zápas letní přípravy, který byl premiérový nejen pro celou řadu hráčů, ale především pro nový realizační tým v čele s dánským trenérem Brianem Priskem.
Sparta do prvního poločasu nastoupila v sestavě: Holec - Mejdr, Kaštánek, Hancko, Wiesner – Goljan, Sadílek, Pudhorocký, Jonáš, Patrák – Juliš.
I Dukla přes léto nachystala řadu změn a ta nejvýraznější proběhla také na trenérském postu, kde nyní šéfuje ostřílený matador Petr Rada.
První větší šance jsme se dočkali v 19. minutě. Na pravé straně vysunul Mejdr Pudhorockého, ten chytrou přihrávku našel pod sebou dnešního kapitána Lukáše Sadílka, jehož střela byla následně zblokována.
Krásné sólo předvedl ve 25. minutě Vojta Patrák, kdy se vyhnul dvěma protivníkům a nakonec byl zfaulován, což zvedlo ze židle i dukelského trenéra.
O čtyři minuty později poprvé zahrozila Dukla, nepříjemná střela z levé strany protáhla Dominika Holce, zasahovat nakonec ale nemusel.
Ve 31. Se Adam Goljan prosmýkl po levé straně a jeho nepříjemný projektil skončil na bližší tyči. Následně pak od zad bránkáře hostů směřoval do zámezí.
Devět minut před koncem prvního poločasu Patrák napřáhl z hranice velkého vápna, střela byla zblokována. V zápětí dukelský brankář podcenil centr z pravé strany, duu Patrák - Juliš se ale míč do odkryté brány uklidit nepodařilo.
Ve 40. minutě po pohledné kombinaci vyplaval na penaltovém puntíku Pudhorocký, jeho pokus byl ovšem také sražen do zámezí. O chvíli později našel Sadílek osamoceného Juliše na malém vápně, ten však promáchl a první půle tak navzdory velkému tlaku sparťanů skončila bez branek.
Do druhé půle vyběhla obměněná sestava ve složení: Vorel – Vindheim, Krajinský, Večerka, Horák – Ryneš, Fortelný, Trávník, Sáček, Sprinz – Drchal.
První šance na sebe nenechala dlouho čekat, po několika pološancích zakončoval Horák vysoko nad Radovu bránu. V 58. minutě zahrozila poprvé v druhém poločase také Dukla, nepříjemný centr z rohu ale Vorel pohledným skokem vyboxoval.
Průběh druhého poločasu komplikoval čím dál tím více intenzivní déšť, což ovšem prospělo kombinační hře a navrátilec z hostování Michal Trávník se tak blýskl několika pohlednými průnikovými přihrávkami.

V 64. minutě se opět ozvala Dukla, tentokrát dalekonosnou střelou, kterou Vojta Vorel srazil do zámezí. Z následujícího rohu se ovšem Dukle podařilo skórovat, kroucený balón si naštastně srazil Václav Drchal do vlastní sítě. O dvě minuty později vzplály na hřišti emoce, což vyvrcholilo žlutou kartou pro Jana Fortelného.
A právě Jan Fortelný hned v zápětí v pádu zakončil pohlednou akci po povedéném průniku Ryneše a vsítil první sparťanskou branku zápasu.
O pár chvil později byl Drchal faulován ve vápně brankářem Radou a nařízenou penaltu následně sám s přehledem proměnil.
V 77. minutě dalekonosnou střelou prověřil Matěj Ryneš branku soupeře, brankář hostí tentokrát ukryl míč do své náruče.
Další velké šance na sebe nenechaly dlouho čekat, Filip Rada se vytáhl hned dvěma fámozními zákroky, kdy nejprve výtáhl ránu Trávníka a i následný pokus Horáka.
V závěru měla velkou šanci Dukla, z malého vápna vykopával balón Dalibor Večerka a ubránil tak příznivý výsledek. Nic dalšího již zápas nenabídl, hvizd rozhodčího tak spolu s deštivým bubnováním doprovodil hráče do kabin.
AC Sparta Praha — FK Dukla Praha 2:1 (0:0)
Góly: 70. Fortelný, 75. Drchal — 65. Drchal (vl.)
Sestava Sparty v 1. poločase: Holec — Mejdr, Kaštánek, Hancko, Wiesner – Goljan, Sadílek, Pudhorocký, Jonáš, Patrák – Juliš.
Sestava Sparty v 2. poločase: Vorel – Vindheim, Krajinský, Večerka, Horák – Ryneš, Fortelný, Trávník, Sáček, Sprinz – Drchal.
Sestava Dukly: Štovíček (46. Rada) – Barac, Piroch, Holiš, Svoboda — Peterka, Kozel, Šebrle, Kim, Moulis — Matějka.

Další novinky