Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Hráči z akademie podepsali profesionální smlouvy

Osm dorostenců zpečetilo svoji budoucnost se Spartou.

Sdílet

Osm dorostenců ze Strahova si řeklo svými výkony o zpečetění své budoucnosti se Spartou. Ve článku se dozvíte, kteří mladí sparťané podepsali své první profesionální smlouvy a své stávající kontrakty prodloužili.
Pět hráčů z naší akademie podepsalo své první profesionální kontrakty a udělalo tak první z mnoha kroků k proměně velkého dětského snu ve skutečnost. Jedná se o strahovské mladíky, kteří budou v následujícím ročníku nastupovat převážně za sparťanskou devatenáctku. Jmenovitě: David Boháč, Joeri Jesse Heerkens, Roman Horák, Karel Rožánek a Arsen Vitarigov.
Většina kluků se již zařadila mezi stabilní členy naší U19, někteří se zase v kádru pomaličku zabydlují. Do druhé skupiny patří sedmnáctiletý Vitarigov, který nakoukl do týmu již v minulé sezoně. V několika utkáních stihl zapsat šest branek a navrch přidat dvě asistence. Šestnácti letý brankář Heerkens, má nizozemské kořeny, narodil se ale v České republice, kterou, podobně jako ostatní vyjmenovaní, reprezentuje. V uplynulém ročníku nastupoval převážně za sparťanskou sedmnáctku, i on ale zapsal jeden start v týmu do devatenácti let a postupně bude přidávat další.  
Adam Boček, Hynek Hruška a Daniel Rus během letní pauzy také spojili následující roky se Spartou, když se dočkali prodloužení svých stávajících kontraktů. I šestnáctiletý Daniel Rus si začal v uplynulém ročníku zvykat na tempo v nejvyšší mládežnické kategorii a pravidelněji sbírat zkušenosti, což potvrdil mimo jiné i čtyřmi přesnými zásahy.
Přejeme vám, kluci, ať se vám daří. A doufáme, že nám jednou v rudém dresu budete dělat radost i na Letné!
1 / 11

Další novinky