Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Druhá výhra v řadě

Sparta si na Letné poradila se Sigmou

Sdílet

3. ligové kolo uzavřelo utkání našeho A-týmu s olomouckou Sigmou. Sparťané po gólu Karabce rychle vedli a diktovali tempo hry. V druhé půli přidal branku Højer a přispěl tak k zasloužené výhře 2:0.
Sparťané do druhého domácího ligového utkání nastoupili s celou řadou změn. Poprvé v základu dostal šanci Martin Minčev a navrátilec po zranění David Pavelka. Zahajovací jedenáctka vypadala následovně: Holec – Mejdr, Sørensen, Hancko, Højer – Pavelka, Sadílek – Minčev, Daněk, Karabec – Juliš.
Právě bulharský křídelník cpal ve 4. minutě do vápna ostrý centr, ten však skončil jen v rukavicích brankáře Macíka. O dvě minuty později přebíral Karabec přihrávku ve vápně, jeho rychlá střela ale dopadla pouze těsně vedle olomoucké brány. Po sérii nebezpečných centrů našel v 11. minutě Casper Højer na malém vápně Adama Karabce, který se tentokrát nemýlil – 1:0.
Na zaplněné Letné vládla výborná atmosféra, sparťané kontrolovali hru a soupeře do ničeho nepouštěli. Pět minut před koncem poločasu vybojoval Kryštof Daněk míč ve středu hřiště a vyslal Martina Minčeva do nadějného přečíslení. Bulharský křídelník se rozhodl pro překvapivé zakončení, to se ovšem mezi tři tyče nevešlo. Více už první půle nenabídla, a tak sparťané odcházeli do kabin s tím nejtěsnějším možným vedením.
Do druhého poločasu vyběhli svěřenci Briana Priskeho s jednou změnou, Martina Minčeva na trávníku nahradil Michal Sáček. Po deseti minutách hry předvedli domácí pohlednou kombinaci kolem vápna, na jejímž konci stál Dávid Hancko, který vyslal jedovatou střelu, jež nadělala Macíkovi problémy. V 60 minutě byl právě Hancko sražen v pokutovém území a rozhodčí Berka ukázal na penaltový puntík. Exekuce se ujal Lukáš Juliš, pokutový kop ale neproměnil a následně byl vystřídán Václavem Drchalem.
Dvacet minut před koncem poločasu sklepnul Kryštof Daněk míč rozběhnutému Højerovi, který se do balónu pořádně opřel a propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0. Vzápětí jsme byli svědky dalšího dalekonosného pokusu, rána Michala Sáčka prosvištěla kolem olomoucké brány. Do hry se postupem času dostali Zelený, Wiesner a nová posila Jakub Jankto, kteří nahradili Pavelku, Højera a Karabce. Jankto po několika minutách na hřišti hledal zajímavou přihrávkou Kryštofa Daňka, ten ale v pádu nezvládl vtisknout svému pokusu gólové parametry. Více už se nestalo, nedělní večer jsme tak zakončili výhrou 2:0.
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc: 2:0 (1:0)
Branky: 11. Karabec (Højer), 70. Højer (Daněk).
Žluté karty: 79. Karabec, 90+1. Zelený – 25. Chytil, 45+1. Macík, 63. Vraštil.
Sestava Sparty: Holec – Mejdr, Sørensen, Hancko, Højer (80. Wiesner) – Pavelka (73. Zelený), Sadílek – Minčev (46. Sáček), Daněk, Karabec (80. Jankto) – Juliš (64. Drchal).
Sestava Olomouce: Macík – Chvátal (46. Matoušek III), Vraštil, Beneš, Poulolo, Zmrzlý – Zorvan, Breite (C), Vodháněl (69. Šíp), Navrátil (80. Zifčák) – Chytil (59. Růsek).
Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Vlček.

Další novinky