Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyŽeny A

Startuje 1. liga žen

Sparta v sobotu hostí nováčka z Ostravy

Sdílet

V sobotu startuje 1. liga žen, Sparta na úvod hostí Baník Ostrava. Stejně jako generálka s Realem Madrid se utkání bude hrát na pražském Střížkově, kam se ženská Sparta na čtyři roky přestěhovala. Sparťanské fotbalistky jdou do zápasu jako velký favorit.
Ostrava měla dobře rozehrané dvě covidové sezony 2019/20 a 2020/21, které se však ze známých příčin nedohrály. Loni se jí paradoxně nedařilo, katastrofální byla především druhá polovina sezony: Baňky za celé jaro ani jednou nevyhrály. Na vítězství čekají ostravské fotbalistky od října 2021.  
Druholigovou sezonu 2021/22 Baník zakončil na čtvrtém místě za Spartou “B”, Hradcem Králové a Líšní. Protože však všechna jmenovaná družstva nemohla nebo nechtěla postoupit, usmálo se štěstí právě na Baník.  
V generálce na ligu Ostravanky porazily druholigový Hradec Králové 3:1. „Každé vítězství zvedá morálku týmu. Důležité je, že jsme se zase o něco posunuli. Pořád máme na čem pracovat, pořád máme co zlepšovat, ale myslím si, že jsme v přípravném období udělali kus práce, posunuli jsme se a teď se můžeme těšit na první ligu,“ řekl pro web FCB.cz polský trenér Witold Zajac, který k Baňkám přišel v červenci z GKS Katowice a ve funkci nahradil dosavadního trenéra Michala Žárského. 
S tak těžkým soupeřem, jakým bude Sparta, jsme ještě nikdy nehráli. Ale jsem přesvědčen o tom, že do Prahy odjedeme s maximálním odhodláním dosáhnout co nejlepšího možného výsledku,“ dodal trenér Zajac směrem k sobotnímu zápasu.
1 / 61
Průvan přes léto nastal na ligových trenérských postech, nové lodivody má Slavia (Karel Piták), Slovácko (Petr Vlachovský) a Liberec (Petr Myslivec), tedy společně se Spartou hlavní favorité na TOP4. Nejvyšší soutěž opustily Pardubice.  
První kolo se neodehraje kompletní; duel Liberec - Slovácko byl odložen na září, Moravanky jsou v těchto chvílích v Norsku, kde zápolí v Lize mistryň. Souboj Sparta - Baník se bude vysílat živě zde
Program 1. kola 1. ligy žen 2022/23
AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava  
Sobota 20. 8. 2022 15:00 – SK Prosek 
Rozhodčí: Mifková - Hessová, Petrželková 
Lokomotiva Brno H.H. - FC Viktoria Plzeň  
Sobota 20. 8. 2022 11:00 - Horní Heršpice 
FK Dukla Praha - SK Slavia Praha  
Neděle 21. 8. 2022 10:30 – Juliska 
FC Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 
Středa 14. 9. 2022 16:00 - Hrádek nad Nisou 

Další novinky